Nestlé acomiada un «youtuber» per alegrar-se de la mort d'un torero

L'usuari JPelirrojo, imatge de la marca, va definir com a "plaent justícia poètica" la mort de Víctor Barrio

Redacció
13 de juliol del 2016
Actualitzat a les 20:15h
JPelirrojo
JPelirrojo | Youtube
Nestlé ha fet un tuit on ha comunicat que el youtuber JPelirrojo deixa de ser imatge de la campanya de Maxibon "per manifestar la seva alegria per la mort d'un ser humà". Abans, la companyia ja l'havia desautoritzat amb un altre missatge que deia que "per a Nestlé la vida humana està per sobre de qualsevol altra consideració. Per tant, no podem estar d'acord amb una opinió que no respongui a aquest principi".

Pelirrojo va publicar aquest dilluns diversos missatges al seu compte de Twitter en els quals s'alegrava de la mort del torero Víctor Barrio. El jove va afirmar literalment: "Estaria sent hipòcrita en afirmar que no me'n alegro cada cop que un torero mor, ja sigui a la plaça o bé en un accident de cotxe. I sento si això em converteix en una mala persona, però em sento tan feliç quan un toro mata a un torero com quan el teu equip marca un gol". 

Aquesta és una de les moltes reaccions extremes d'antitaurins que la Fundació Toro de Lidia recopila per tal de presentar querelles per injúries. A més, veient que JPelirrojo no rectificava i seguia amb els insults, els usuaris que es van sentir ofesos han llançat una campanya de boicot a la marca Nestlé, que patrocina al youtuber, sota el hashtag #BoicotNestlé.

Des de la setmana passada, JPelirrojo és la imatge d'una campanya dels gelats Maxibon, que convida als usuaris a pujar els seus propis vídeos per tal de guanyar un viatge a Los Ángeles. 

"Un torero mort és un assassí i un torturador menys, i això fa el món una mica millor. No entenc com hi ha gent homòfoba, racista o que esclavitzi, torturi i assassini animals per plaer. I si, crec que el món està millor sense ells", va dir JPelirrojo.

A primera hora d'avui, JPelirrojo ha esborrat els missatges. Tot i això, es manté visible el contingut íntegre dels tuits originals en captures que han fets els usuaris.

Davant de les crítiques dels tuitaires, el youtuber va qualificar de "psicòpates" a tots els aficionats a la tauromàquia i va descartar rebaixar els seus atacs en consideració a la família del torero.