Sant Cugat i Terrassa s'uneixen per atraure els turistes de Barcelona

Ofereixen un paquet conjunt que inclou visites als dos conjunts romànics del Monestir i de la Seu d'Ègara amb audioguia

ACN
13 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:21h
Sant Pere des de la plaça del Rector Homs
Sant Pere des de la plaça del Rector Homs | Toni Fages
"Més enllà de Barcelona". Aquesta és la idea amb la que els ajuntaments de Sant Cugat del Vallès i Terrassa (Vallès Occidental) han unit esforços per atraure els turistes que arriben a la capital catalana perquè passin un dia visitant el Monestir i la Seu d'Ègara.

Les dues administracions han creat un paquet turístic que, per 4,50 euros, ofereix l'entrada amb audioguia als dos conjunts.

Totes dues ciutats destaquen la proximitat respecte la capital catalana a través dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), i, de fet, s'està treballant per poder integrar el bitllet en el paquet. L'oferta consisteix en atraure el visitant cap dos dels conjunts més representatius del preromànic i el romànic de Catalunya, amb una primera parada al Monestir de Sant Cugat, on un dels principals atractius és el seu claustre. La segona parada és la Seu d'Ègara, que permetrà al viatger anar fins a l'època de l'Imperi Romà i veure les pintures murals que van del segle V al VIII.
El paquet té un preu de 4,50 euros però és gratuït per als infants de fins a sis anys. La compra del producte es pot fer a través d'internet i en les principals oficines de turisme de Barcelona, ja que en el projecte hi col·laboren la Diputació de Barcelona i Barcelona Turisme. 

El tinent d'alcalde de Cultura de Terrassa, Amadeu Aguado, ha destacat que aquesta oferta turista ofereix la possibilitat de "viatjar en el temps" i obtenir una visió global del romànic i el preromànic. Ha posat en valor també la importància d'oferir paquets com aquests per anar més enllà "del turisme de sol i platja".

Des de Sant Cugat del Vallès, la tinenta d'alcalde de Promoció de al Ciutat i Cultura, Carmela Fortuny, ha afirmat que les ciutats han de ser capces d'oferir una oferta més amplia als turistes estrangers que visiten Barcelona. En aquest sentit, ha dit que saben que no podran competir amb la gran capital però que poden ser "un gran complement". "Volem formar part de la gran Barcelona", ha dit. 

En aquest sentit, el director general de Turisme de Barcelona, Jordi William Carnes, ha coincidit en afirmat que "Barcelona és molt més" i ha explicat que el 52% dels visitants de la ciutat són repetidors, per la qual cosa cal oferir-los coses noves "més enllà de la Sagrada Família o la Casa Batlló". "No volem tenir a la gent donant voltes pels mateixos llocs", ha apuntat. 

D'altra banda, Carnes ha reconegut que des de Barcelona s'ha apostat molt pel modernisme i que el romànic s'ha deixat una mica de banda i ha explicat que aquest paquet pot ser el punt de sortida per atraure els turistes cap a aquest àmbit, incloent per exemple una visita al Monestir de Pedralbes. 

La idea és fer el recorregut en el mateix dia, aprofitant que Sant Cugat es troba a 20 minuts de Barcelona en FGC i Terrassa a uns altres vint minuts d'aquesta. D'aquesta manera, es vol aconseguir incrementar l'arribada de turistes a les dues poblacions vallesanes, cosa que suposaria un element més de dinamització. Per últim, l'oferta no es promocionarà només entre el turisme internacional de Barcelona sinó que vol ser també una oportunitat perquè els propis veïns s'acostin a aquest patrimoni.