La música de John Williams al Cinema Catalunya de Terrassa

Un músic a qui es recorda especialment per "La guerra de les galàxies" i "La llista de Schindler"

La Torre
13 de juliol del 2016
Aquest dijous, a les vuit de la tarda, el Cinema Catalunya projectarà un concert dedicat a la música del compositor John Williams, autor de nombroses bandes sonores des d'"El violinista a la teulada", fins "War Horse". Un músic a qui es recorda especialment per "La guerra de les galàxies" i "La llista de Schindler".

El músic nord-americà ha guanyat cinc Oscar, 18 Grammys, tres Globus d’Or, dos Emmys i set Premis Bafta, en una carrera que inicià el 1958 amb la banda sonora de la pel·lícula Daddy-O. A "John Williams Celebration" és un dels dos concerts de música de pel·lícules que el Cinema Catalunya ha programat dins de les activitats del seu centenari.

L’altra serà "La dolce vita", dedicat al cinema italià, i que es podrà veure el proper 29 de setembre. El concert dedicat a John Williams va servir per a inaugurar la temporada 2014-2015 de l’Orquestra Filharmònica de Los Ángeles, dirigida pel seu titular Gustavo Dudamel. Un acte en el qual també va ser-hi present el mateix compositor, i que va comptar amb la participació del violinista Itzhak Perlman.