Retrets del PSC Terrassa a ERC per les acusacions d'incomplir acords del ple

Comunicat del Grup Municipal Socialista en referència a les declaracions de Carles Caballero

Nació Digital
12 de juliol del 2016
El Grup Municipal del PSC de Terrassa lamenta les darreres declaracions del regidor d’ERC-MES, Carles Caballero i demanen al republicà que rectifiqui les seves afirmacions. Els socialistes consideren que les declaracions de Caballero demostren una clara impaciència i sol·liciten al grup de l’oposició que respectin els terminis necessaris de valoració i estudi dels acords presos en ple municipal.

El Grup Municipal del PSC explica que els dictàmens arriben al ple amb un treball previ molt elaborat, són propostes que han estat estudiades jurídicament, econòmicament i que, en conseqüència, compten amb una garantia d’execució. Per contra, els socialistes recorden que les propostes de resolució acostumen a arribar al ple sense haver fet cap mena d’estudi de viabilitat, tasca que cal fer- se un cop aquesta moció ha estat aprovada.

Per aquest motiu, les propostes de resolució que acaben esdevenint acords tenen un termini d’execució més lent que no pas els dictàmens. Com a govern, hem de garantir la viabilitat de totes les iniciatives i, en cas que aquesta viabilitat no sigui possible i per responsabilitat, hem de desestimar i/o consensuar un nou model d’acord que sigui possible, tal com hem fet recentment en la proposta d’obertura d’aules d’estudi en horari nocturn. Així mateix, el Grup Municipal Socialista demana que no es facin interpretacions erròniament interessades de frases que es pronuncien en un context molt concret.