El PP no va a la roda de premsa de la Comissió de Qualitat Democràtica

Els populars de Terrassa presenten les seves raons en un article

La Torre
12 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:03h
Aquest dimarts, 12 de juliol, es durà a terme a les 12.30 una roda de premsa de la Comissió Política de Qualitat Democràtica per presentar el procés de participació per a l’elaboració del PAM, roda de premsa a la que el Grup Municipal del PPC no assistirà pel següents motius:

1- En primer lloc perque no vam donar suport a la Proposta de Resolució proposant l'elaboració d'un Programa d'Actuació Municipal de caràcter anual. El nostre vot va ser en aquell moment d'abstenció ( Ple Ordinari del mes de desembre de 2015).

No podem compartir, respecte la proposta de bases del procés de participació per elaborar el PAM, que la planificació anual de l'acció de govern que determina les línies estratègiques del Pla de Mandat quedi vinculada a processos participatius amb unes exigències de participació que sempre seran molt baixes respecte el cens electoral total de Terrassa. Les línies estratègiques d'un Pla de Mandat, d'un Pla d'actuació han d'estar recollides o han de resultar dels programes electorals que són els que vota la ciutadania en unes eleccions municipals. Més participació que en unes eleccions municipals no la trobarem en cap procés partipatiu d'àmbit local. Entenem que la participació ciutadana no ha de substituir la democràcia representativa, sino que l'ha de complementar i així ho venim defensam, ho defensem i ho defensarem.

2- I en segon lloc, perque el PAM es configura, en relació al procés de participació, com l'eina de planificació anual de l'acció de govern que concreta les iniciatives o activitats que desenvolupen les estratègies del Pla de Mandat del bipartit municipal, un Pla de Mandat que no només no recolzem sino que hem estat molt durs i crítics amb el seu genèric i inconcret contingut. Per aquests dos motius principalment, des del Grup Municipal del PPC ja no hem presentat cap esmena, proposta... en relació a la Proposta de Bases del Procés de Participació per l'elaboració del Pla d'Actuació Municipal 2017, per coherència amb el nostre posicionament que determina que no recolzem ni el document ni la filosofia del procés que us presentaran aquets dimarts la resta de grups en roda de premsa.

Gabriel Turmo, representant del GMPPC a la Comissió Política de Qualitat Democràtica