Marta Sànchez, del Gimnàstic Terrassa, campiona d'Espanya júnior

La confirma com la gimnasta amb més projecció del moment

La Torre
11 de juliol del 2016
Actualitzat a les 10:43h
Aquest diumenge ha finalitzat a Guadalajara el campionat d'Espanya de gimnàstica artística que s'ha desenvolupat al llarg de tota la setmana, i ha aplegat les i els millors gimnastes de l'Estat en artística femenina i masculina.

El Gimnàstic Terrassa ha comptat amb una amplíssima representació de 37 gimnastes, 31 en femenina i 6 en masculina, i els resultats obtinguts confirmen una excel·lent temporada.

Destaca per sobre de tot l'actuació de Marta Sànchez, que s'ha proclamat campiona d'Espanya júnior (nivell 9), i la confirma com la gimnasta amb més projecció del moment. La seva competició ha estat molt completa i l'ha culminat amb la medalla d'or en barra d'equilibri i plata en salt. Sànchez s'ha imposat per davant de les madrilenyes Sandra Royo i Ines Paterna. Aquesta ha estat una gran temporada per l'egarenca doncs també ha aconseguit el títol català, ha participat en el seu primer campionat d'Europa júnior i ha mantingut un gran nivell tot l'any.

En nivell 10 (sénior), Laura Gamell ha arribat a la competició amb els problemes físics que porta arrossegant tota la temporada, i malgrat això ha tingut una molt bona actuació en tots els aparells. Ha finalitzat en setena posició i ha estat a prop d'obtenir la medalla en barra i terra. Vist la poca continuïtat que ha pogut tenir al llarg de l'any és un bon resultat. Seguint els èxits obtinguts per la gimnàstica terrassenca, la gimnasta Claudia Villalba ha pujat al podi en tercera posició general en categoria aleví (nivell 6), i ha obtingut la medalla de bronze en barra.

En el mateix nivell, la seva companya Clara Navarro ha finalitzat en cinquena posició i ha obtingut la plata en salt, i Mariona-Fu Sacristán, completant la tripleta del Terrassa en aquesta categoria, s'ha classificat en 32ª posició. Claudia Villalba i Clara Navarro s’incorporaran molt probablement al CAR de Sant Cugat a partir del nou curs, confirmant la seva gran progressió al llarg d’aquest any, que les situa entre les millors gimnastes de l’Estat en la seva categoria.

També en nivell 6 però de masculina, ha caigut una altra medalla gràcies a l'actuació d'Oriol Rifà, 10è a la general, i medalla de bronze en anelles. En el mateix nivell, Biel Forte s'ha classificat en 14ª posició. Els altres dos gimnastes terrassencs en els nivells de via olímpica han estat Gerard Bosch en nivell 5, 15è a la general, i Oscar Gil, 18è en nivell 7.

Els quatre gimnastes han tancat una gran temporada per la masculina. En nivells de base, Pol Muñoz, en nivell 3, ha aconseguit una altra medalla de bronze en paral·leles. En la general ha finalitzat en 29ª posició. En aquest mateix nivell Pau Messeguer ha finalitzat 46è. En femenina, en nivells de base, en Base 1, Noa González ha estat 30ª, Uma Utiel 31ª, Lucia López 58ª, Ona Utiel 60ª i Yanira Martínez 63ª.

En base 2 petites, Alma Freixes ha estat 49ª, Marina Gómez 56ª i Dana Linares 79ª, i en base 2 grans, Berta Regincós ha estat 20ª, Maria Espada 25ª, Mariona Menéndez 26ª i MIreia Casado 57ª. En nivell 3 petites Irene Ambrosio ha estat 15ª. I en nivell 4 petites Iris Espigares ha estat 10ª, Paula Flores 12ª, i Júlia Sancho 15ª. El Gimnàstic Terrassa s'ha estrenat aquest any en la participació en nivells d'Inigym i Promogym, en les que ha comptat amb 9 gimnastes.

En Inigym Judith Santamaria ha estat 11ª i Naiara López 17ª. En Promogym 2 Etna Poch ha estat 8ª, Yasmina González 10ª, Abril Cardús 13ª, Sandra Espigares 19ª i Ivet Balsebre 46ª. En Promogym 1 Júlia Pérez-Villamil ha estat 22ª. I en Promogym 4 Guadalupe de la Fuente ha estat 40ª. Aquesta nombrosa participació en totes les categories, suposen una importantíssima fita per al Club Gimnàstic Terrassa doncs el confirmen com un dels clubs punters en nombre de participants en campionats d'Espanya, i d'altra banda en nombre de podis obtinguts en les màximes categories.