VÍDEO L'ANC avala en un acte a Terrassa la necessitat de fer un RUI

per La Torre, 11 de juliol de 2016 a les 10:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El passat dia 7, a Terrassa, va tenir lloc un acte de l'Assemblea Nacional Catalana. Quatre membres del Secretariat Nacional -Ma. Teresa Mira, David Ros, Joan Gonzàlez i Miquel Noguera- i el membre de SITAL, (Sectorial de Secretaris, Interventors i Tresorers de l’Administració Local) Joan Anton Font, van parlar sobre definir el marc en el qual l’ANC pren la decisió d’impulsar el RUI, referèndum unilateral d'independència, i sotmetre als socis aquesta decisió.


També van exposar totes les raons per les quals consideren que en aquests moments la millor eina per "aglutinar de nou l’independentisme i ampliar la seva base social és el referèndum". En paraules de Joan Gonzàlez, "calia trobar el desllorigador a la crisi i desconcert causat per la no aprovació dels pressupostos", en aquest sentit, el referèndum és el "punt de trobada" de tots els partits favorables al dret a decidir, a més a més, "és una opció reconeguda i acceptada internacionalment i té la virtut de fixar el dia, l’hora i el lloc de la desconnexió".

Per a Joan Anton Font, el Parlament de Catalunya pot redactar una llei de Referèndum que es blindi de "qualsevol atac o desautorització" provinent dels tribunals i institucions espanyoles, d’aquesta manera es protegeix a totes les persones i funcionaris implicats en la seva realització.


"Perquè tothom ha de tenir clar que no es tracta de una reedició del 9N, sinó d’una consulta vinculant amb totes les conseqüències legals que se’n desprenguin", va dir Font. Acabada l’exposició es va obrir un torn de preguntes entre els assistents per aclarir amb més profunditat altres aspectes de la consulta.

 

Participació