El tomàquet montgrí, protagonista a les cartes dels restaurants Cuina Vallès

Les VI Jornades gastronòmiques arriben per recuperar el gust del tomàquet

La Torre
09 de juliol del 2016
Fins el 24 de juliol els 13 restaurants del col·lectiu de cuiners Cuina Vallès celebren la sisena edició de les Jornades Gastronòmiques del Tomàquet Montgrí.

Com en les anteriors edicions, les jornades volen fer protagonista aquest tomàquet a les cartes dels establiments, oferint diferents plats elaborats amb aquesta varietat recuperada gràcies a la tasca de la Fundació Miquel Agustí i cultivada a la finca sabadellenca de Can Bros.

Aquesta nova cita gastronòmica està impulsada pel propi col·lectiu de cuiners, el Consorci de Turisme del Vallès Occidental i la Fundació Miquel Agustí amb l’objectiu de potenciar el producte de proximitat i recuperar varietats tradicionals.

El dimarts a la tarda els cuiners van anar personalment a recollir el producte a la finca de Can Bros. Cadascun dels restaurants es va emportar els tomàquets acabats de collir de l’hort, producte fresc directe de la terra al plat.

Els tomàquet Montgrí destaquen per tenir una carn melosa, de gust i aroma suaus. Durant les VI Jornades Gastronòmiques, els diferents cuiners i cuineres de Cuina Vallès oferiran als seus establiments, plats que tindran com a element central el gust del tomàquet.