1x1 dels 27 regidors de Terrassa al Ball de Plaça de la Festa Major de 2016

La Xemeneia analitza a fons l'actuació de la corporació municipal

La Torre
08 de juliol del 2016
Actualitzat a les 12:07h
La corporació municipal ha obert el tradicional Ball de Plaça
La corporació municipal ha obert el tradicional Ball de Plaça | Cristóbal Castro

La corporació municipal ha obert el tradicional Ball de Plaça Foto: Cristóbal Castro


La Xemeneia ha fet un 1x1 dels 27 regidors que van participar al Ball de Plaça de Festa Major de Terrassa. L'entitat de caràcter cultural, popular i tradicional està formada per joves i l’objectiu és incentivar i potenciar la participació ciutadana en les festivitats locals. 

Jordi Ballart. Accelerat
No sabem si s’estava preparant per la baixada d’andròmines però va ballar(t), a tot drap. Estarem davant del Hamilton Terrassenc? Visionat a càmera lenta, ham vist que ho feia prou bé

Rosa Maria Ribera. Entonada
Amb el seu somriure característic, anava cantant ,nota per nota, tota la partitura del Ball de Plaça mentre dansava. Ens hem fixat també que, mentre ballava, anava alliçonant algun Minis- tril desafinat.

Maruja Rambla. Segura
Amb un ull a plaça, l’altre a la Maria Sirvent i l’altre als cossos de seguretat (3?), la Maruja va marcar les puntes amb tanta seguretat com va poder.

Noel Duque. Jovenívol
Donant mostres de la seva curta edat, va demostrar estar en un gran estat de forma. També es va notar el fet de com ha practicat vàries vegades aquest ball a l’Esplai la Fàbrica.

Marc Armengol. Híbrid
Ballant de manera gairebé elèctrica, va saber dominar la força i l’empenta de la combustió que li provoquen els constants maldecaps generats per l’oposició.

Lluïsa Melgares. Mecànica
Gaire bé sense voler-ho, la regidora va assolir un nivell molt metòdic i una plàstica perfec- ta. Talment que semblava la Roseta o l’Estefania.

Amadeu Aguado. Doblat
No és cap joc de paraules sobre alguna antiga feina del regidor. Simplement és que, com ho té tant apamat, podria fer ell sol els passos d’una sola parella. Un fora sèrie, vaja.

Alfredo Vega. Gentdelman
No hi ha ningú més galant i més ben plantat. Tot i que en el ball de nans va patinar una mica, amb el ball de plaça semblava que el sol brillava per ell.

Jordi Flores. EmPOWERat
La cultura no s’atura! I ell, tampoc! Renoi quina energia, si ell podria dansar dos Balls de Plaça seguits! Què diem dos? Tres o quatre! Gas aquí!

Miquel Sàmper. Capacitat
Capacitat sí, però no ens queda clar si és “capacitat d’obrar”, “capacitat jurídica”, “capaci- tat natural” , “Capacitat per testar” o “capacitat per succeir”. Preguntarem al nostre advocat mentre gaudim dels seus passos, tot resant que no ens caigui cap demanda.

Dani Nart. Atlètic
Amb una envejable forma, saltironava com un ós bru ... ejem, perdó, .... com un jove sa ben plantat. Sens dubte, el nostre Billy Elliot de Terrassa. Qualsevol s’atreveix a dir-li res dolent a aquest homenàs.

Meritxell LLuís. Convergent(a)
Originals, oi? Però és que alhora de ballar, vam veure tot una sèrie de qualitats que convergien en ella i que l’enfilaven com una autèntica estrella de la dansa. Aiiiiiiiiiix! Demanarem classes particulars quan el marit estigui ocupat jugant a trens.

Xavi Matilla. Desdibuixat
Per nosaltres és sabut, que és més fan del Zumba. I tot i que en algun moment va quedar desdibuixat, va saber adreçar la situació i traçar uns moviments tant bonics com les línies que dibuixen Gehry, Hadid, Van der Rohe o Nie- meyer. Es nota que ho estem intentant arreglar?

Emiliano Martínez. Heròic
Val més morir dempeus, que ballar de genolls! Tot i tenir una aparença maldestre pel ball, el seu mestratge fa callar més d’una boca a base de esforç, insistència i coratge. Fot-li Emiliano, que ho balles bé!

Òscar Monterde. Novell
Això de la cultura popular sembla que li ha deixat petja en algun moment passat. O així ens ha seblat que ho va demostrat. Fermesa + aquell somriure i aquells ulls brillants de felicitat en tot moment, fins i tot quan trepitjava o no tocava, l'han portat a realitzar un bon ball.

Anna Rius. Solidària
En tot moment va sentir empatia per la seva parella de ball i va intentar facilitar-li les co- ses fent un ball quasi perfecte. També va tenir moments per altres regidors que no se'n sortien i els hi anava donant suport i consells al mateix temps que ballava.

Javier Martínez. Lluitador
Després d’haver fet campana l’edició anterior, ha assolit una pas ferm que el poden por- tar a ser un dels millors dansaire d’esbarts del país. Un virtuós que esperem no es perdi per culpa de la vergonya.

Marta Muntanyola. Camuflada
A l’igual que els plens, semblava que no hi era a plaça, però inesperadament, quan ningú ho espera, ZAS! Apareix com un cop sec, de sobte, i esdevé protagonista de tot plegat. Al Ball de plaça, també.

Isaac Albert. Constant
Amb un ritme marcat, que no cessa, que es manté perseverant, entramant puntes i passos com qui no hi és. Com si semblés que no tenir sang a les venes, però que en realitat pot explosionar en qualsevol moment.

Carme Labòria. Canviant
Tot i començar a ballar sempre amb el peu esquerra, sembla com si, des de fa dos anys ençà, ballés diferent. Com si dansés de forma més tradicionals. Pot ser són manies nostres.

Carles Caballero. Erràtic
El Julio Salinas de la dansa, està clar que lo seu és endosar gols als periodistes en comptes de dansar el Ball de Plaça. Rascant, rascant, es pot salvar algun pas. Direm allò de “Progressa adeqüadament” però, “necessita millorar”.

Josep Forn. Expert
Tot i que s’ha de corroborar , ens han arribat informacions que va participar en un estrany balls de gitanes a Minyons i, amb menys gràcia, a diversos treure Balls. No és estrany doncs, que després, quan balli a plaça, ho peti!

Javier González. Descol.loCAT
Dubitatiu en el Procés d’iniciar la dansa, sense saber si havia de marcar “les puntes” o “las puntas”, ha realitzat un ball força acceptable. Un xic eclipsat pel seu company de partit.

David Aguinaga. Animat
Amb una energia desbordant, ha ballat amb més força que altres membres de la “Naranja mecánica”. Ha dosifiCAT bé la seva energia i s’ha volgut deixar anar de les mans, en algun moment, per no seguir el Procés de la dansa.

Carmen Ortuño . Insultant
Se’ns entengui. No ha dit ni un mot que faltés al respecte a ningú, però la seva experi- ència en el món de la dansa ha deixat en ridícul a més d’un i una regidora a favor del Procés.

Maria Sirvent. Perseguida
Des de l’inici que ha començat a ballar, darrere seu, l’han perseguit diversos regidors i regidores. Com anècdotes, un nan la va ventilar amb una samarreta en el Ball de Nans i pot dir que ha finalitzat la Festa Major sense querelles. El bisbe li ha donat records.

Alejandro Rodríguez. Oxidat
Se li nota que faltava més velocitat. Pot ser li feia falta un Turmo turbo. Poc a poc, tornarà a ser qui era. Tres padres nuestros i tot solucionat.