Ficosa produirà el sistema d'ajust electromecànic dels seients

La multinacional proveirà a un important fabricant d’automòbils europeu

Ficosa,
Ficosa, | Ficos
La Torre
08 de juliol del 2016
Actualitzat el 11 de juliol a les 7:11h
Ficosa ha guanyat un contracte d’un important fabricant d’automoció (OEM) europeu per produir un sistema compost per les suspensions superior i inferior del seient de l’automòbil amb ajust electromecànic de la zona lumbar incorporat. La comanda es fabricarà a Fico Cables, la planta de Ficosa a Porto (Portugal), i la seva producció s'iniciarà a principis del 2018.

Aquesta serà la primera vegada en la seva història que Ficosa desenvolupa i proveeix el sistema d'ajust lumbar electromecànic, una solució que permet regular la pressió del seient a la zona lumbar de manera automàtica amb l'objectiu de millorar el confort i reduir la fatiga durant la conducció. Així ho explica Ignasi Castelló, director de la unitat de negoci de Sistemes de portes i seients de Ficosa: "Estem molt orgullosos d'haver guanyat aquesta comanda , ja que no només reforça la nostra àmplia experiència en el desenvolupament de sistemes per a seients, sinó que ens permet donar un pas endavant i ampliar la nostra cartera de solucions amb un producte innovador".
 
Fico Cables, Centre d’excel·lència en sistemes de portes i seients 
 
Fundada el 1972, Fico Cables va ser la primera planta que Ficosa va obrir fora de les fronteres espanyoles, sent pionera al nostre país en iniciar el seu procés d'internacionalització. Des de llavors, aquesta fàbrica ha anat creixent en volum de negoci així com en la gamma de productes fins consolidar-se com el Centre d'excel·lència i la base operativa del grup a nivell mundial en sistemes per a seients i portes. La factoria, que consta d’una planta de producció i d’un centre d’I+D, també proveeix cables d'accionament als principals fabricants automobilístics.
 
Així mateix , la planta de Porto ha rebut en els últims anys diferents guardons que reconeixen el seu know-how i la qualitat dels seus productes, com el premi que li va lliurar el 2015 Toyota Motor Europe en reconeixement a l'excel·lència de les solucions subministrades.