34 anys de la mort d'Agustí Bartra

Poeta, narrador i dramaturg va morir un 7 de juliol de 1982 a Terrassa

La Torre
07 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:02h
El poeta terrassenc per excel·lència, Agustí Bartra
El poeta terrassenc per excel·lència, Agustí Bartra | Foto: Arxiu

Agustí Bartra i Lleonart va néixer el 8 de novembre de 1908 a Barcelona. Fins als vuit anys va viure al barri del Guinardó i, posteriorment, la seva família es va traslladar a Sabadell. Va cursar els primers estudis a l'Escola Montessori del Guinardó.

Poeta, narrador i dramaturg va morir un 7 de juliol de 1982 a Terrassa, avui fa 34 anys. La ciutat ha retut homenatge a Bartra en diverses ocasions, i l'escriptor pot presumir de tenir un premi literari de poesia al seu nom, promogut per Amics de les Arts -que manté viva la seva memòria i ajuda a difondre'n l'obra-, així com també dóna nom a un centre escolar municipal. 

I és que Bartra va estar lligat a la nostra ciutat des que el 1970 va retornar de Mèxic a Catalunya. Ho va fer acompanyat d'Anna Murià -un altre egarenca il·lustre- amb qui es va casar i va tenir dos fills. El matrimoni es va conèixer el 1939 al castell de Roissy, on Bartra havia estat traslladat després de passar pels camps de concentració d'Argelers i Agde.

L'important llegat documental deixat per Agustí Bartra i Anna Murià es pot consultar a l'Arxiu Històric Comarcal de Terrassa. 

Premis literaris obtinguts 

Fotografies d'Agustí Bartra