La restauració i millora forestal a la finca del Mimó de Vacarisses, en marxa

L'àrea presenta un risc significatiu d'incendi per l'acumulació de biomassa combustible | Dins del projecte Life Montserrat s'instal·larà una base ramadera que pasturarà la zona del Puigventós

La Torre
07 de juliol del 2016
El ple municipal de Vacarisses va aprovar, per unanimitat, la minuta del contracte entre el consistori i l’Associació de Propietaris Entorns de Montserrat per a l’execució del pla marc de restauració i millora forestal a la finca municipal del Mimó.

L’actuació està inclosa en el projecte Life Montserrat, que inclou la muntanya de Montserrat i els seus voltants, amb una extensió total de 42.487 hectàrees, on predomina el bosc (64%).

Per l’acumulació de càrrega de biomassa combustible, el canvi climàtic i la desaparició de cultius i altres usos forestals tradicionals, l’àrea del projecte presenta un risc significatiu d’incendi. A través d’una eina innovadora, la gestió silvo-pastural integrada, es pretén prevenir els incendis i millorar la biodiversitat de la zona.

Així doncs, el porjecte Life Montserrat contempla la instal·lació d'una base ramadera des d’on es pasturarà la zona del Puigventós, una de les principals àrees estratègiques de prevenció d’incendis al sector sud-est de l’àmbit del projecte.

A la mateixa finca del Mimó hi ha instal·lat un dels panells interpretatius del projecte, que també es va validar per la seva condició d’element de comunicació específicament requerit en tots els projectes LIFE.