Com ens hem de rentar les dents segons els experts

És bo rentar-se les dents col·locant el raspall en forma horitzontal.
És bo rentar-se les dents col·locant el raspall en forma horitzontal. | Flickr jordanswan38
Redacció
06 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:29h
Rentar-se les dents és una pràctica diària que segurament no es realitza com pertoca, ja que es poden deixar algunes zones sense raspallar. L'Associació Espanyola de Pediatria i el Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs d'Espanya recomanen fer una divisió mental de la dentadura en quatre quadrants per seguir un ordre. Així s'aconsella començar a raspallar la part superior de la dentadura i les cares externes, col·locant el raspall en forma horitzontal i perpendicular a les dents.

Els moviments han de ser descendents, des de la geniva fins al final de les dents, separar el raspall i repetir l'acció reiteradament i dent per dent. Amb la cara interna, recomanen fer el mateix. Pel que fa a la zona en què masteguem, s'ha de raspallar realitzant moviments horitzontals endavant i endarrere, i utilitzar la punta del raspall pels incisius.
 

S'aconsella utilitzar el fil dental per eliminar les restes d'aliments.  Foto: Flickr jordanswan38


Higiene interdental

El raspall no pot arribar a tot arreu. És per això que es recomana utilitzar un complement com el fil dental, per les restes d'aliments que queden entre les dents. Això s'hauria de fer una vegada al dia.

Associacions dentals i col·legis de dentistes també recorden que és important raspallar-se la llengua per eliminar els bacteris i mantenir un alè fresc.

El temps

Finalment, pel que fa a l'estona que hi hem de dedicar s'aconsella un mínim de dos minuts. A vegades per pressa o fins i tot per mandra s'hi dediquen només uns segons i amb aquest període de temps no s'eliminen els bacteris ni les restes de menjar. A més, aquesta acció d'ha de fer tres vegades al dia, coincidint amb els àpats grossos.