Un projecte permet 145 accions dentals urgents a l'Ins Mont Perdut Terrassa

La iniciativa impulsada per l’Obra Social “la Caixa” de Terrassa i Cerclemón ha permès realitzar revisions gratuïtes dentals i visuals als estudiants del centre escolar públic

per La Torre, 6 de juliol de 2016 a les 19:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les revisions dentals han estat realitzades per dos professionals durant tres mesos Foto: la Caixa


Al juliol de l’any 2015 representants de l’Obra Social “la Caixa” de Terrassa i Cerclemón, comissió del Cercle Cecot de Joves Empresaris, van formalitzar un acord de col·laboració per fer possible revisions visuals i dentals als alumnes de l’Institut Mont Perdut de Terrassa.


El projecte, Salut visual i dental a l’escola i als instituts, ha rebut 15.000 euros com a donatiu de l’Obra Social “la Caixa” des del juliol de l'any passat fins enguany. 13.200 euros s’han destinat a les actuacions dentals més urgents, i la resta ha permès detectar certes deficiències visuals dels alumnes.

Les actuacions dentals més urgents han estat 145 de les quals: 43 eren extraccions dentals, 61 eren reconstruccions dentals, s'han fet 20 curetatges de les genives i 21 endodòncies (tractaments del nervi). Aquestes revisions dentals, als alumnes de l’escola IES Mont Perdut, s’han programat durant 3 mesos, dedicant 2 professionals 20h setmanals.


Pel que fa referència al projecte de salut visual amb alumnes de l'Institut Mont Perdut de Terrassa, es van identificar 60 alumnes (25 de 1r ESO, 15 de 3er ESO i 20 de 2on i 4art batxillerat) i es va detectar que 23 alumnes necessitaven una compensació, ulleres.

 

 

Participació