​El TSJC absol Escarp d'una presumpta irregularitat urbanística a Barcelona

L'exregidora de Barcelona i diputada del PSC havia estat jutjada pel trasllat de la caserna de Bombers al parc Joan Miró

Redacció
05 de juliol del 2016
Actualitzat el 06 de juliol a les 7:12h

La secretària d'Organització del PSC, Assumpta Escarp, a la seu del partit aquest dimarts Foto: ACN


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha absolt l'extinent d'alcalde de Barcelona i diputada del PSC al Parlament, Assumpta Escarp, jutjada per un presumpte delicte contra l'ordenació del territori i urbanisme en el trasllat el 2009 del parc de bombers de Provença a un edifici provisional al parc Joan Miró.

Segons ha informat el TSJC aquest dimarts en un comunicat, també han estat absolts per delictes relatius a l'ordenació del territori els tres tècnics municipals Rosa Turu, María Rosa Valldosera i Antoni Massanes. L'egarenca, que també és secretària d'Organització del PSC, va declarar el 22 de juny i va ser jutjada per aquest tribunal com a aforada després de ser actualment diputada, i es va asseure al banc dels acusats al costat dels tres tècnics municipals.

La fiscalia va demanar l'endemà, per sorpresa, l'absolució per a l'exregidora en l'últim dels dos dies de judici pel cas de la llicència d'obres del parc de bombers del parc Joan Miró de Barcelona. A última hora de la sessió del 22 de juny, el ministeri públic va mantenir la petició d'una pena de vuit anys d'inhabilitació per un delicte urbanístic, però un dia després, en un fet molt poc habitual, el fiscal va retirar la petició.

L'Audiència de Barcelona la va enviar a judici per presumptes irregularitats en el trasllat d'un parc de bombers del carrer Provença al Parc Miró el 2009. Havien estat denunciades per un veí que al·legava que el terra on s'edificaria era urbà, per la qual cosa la llicència d'obres havia d'estar subjecta a l'aprovació prèvia d'un pla especial.

Nota del TSJC sobre l'absolució d'Assumpta Escarp