La perillosa droga «Krokodil» arriba a l'estat espanyol

La substància provoca reaccions violentes a la pell | És considerada l'heroïna dels pobres degut al seu baix cost

Redacció
04 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:53h
Imatge de la mà d'un pacient que s'ha injectat Krokodile
Imatge de la mà d'un pacient que s'ha injectat Krokodile
El seu nom és desomorfina, però popularment és coneguda com "Krokodil". Aquesta nova droga ha acaparat l'atenció mediàtica en les darreres setmanes ja que és una substància que es comença a estendre per l'estat espanyol. El nom li dóna els efectes que produeix al cos, que adquireix un to verdós i abscessos que recorda la pell d'un cocodril.

Aquesta droga també pot produir hemorràgiesoúlceres,entre d'altres,aixícomdanys enmúsculsialtres teixitstous, a mésd'enelsossos,ambuna ràpidanecrosiigangrena.

L'equip investigador, lideratpel doctorGonzaloHaro, professor delDepartamentMedicina iCirurgiade la UniversitatCEUCardenalHerreraa Castelló, ha publicatun estudi basat en un primer cas documentatcientíficament deconsumde "Krokodil".

El fàcilaccésa aquesta substància,manufacturadapelmateix consumidoren la majoriad'ocasions,és un factor"determinant"que eleval'alarmasocial en relacióal seu consum, segons destaquen els investigadors, que la consideren l'heroïna del pobre pel seu baix cost.

El tractamentde lescomplicacionsmèdiquesdel consumde "Krokodil" requereix, en la majoriadels casos,d'intervencionsquirúrgiquesambresultatsgreus coml'extirpacióde lesprincipalsvenesen elsbraços olescames.