Marta Sanjosé s'endú el Màster d'Esgrima de Catalunya a Terrassa

La plaça Salvador Espriu va acollir la competició d'esgrima
La plaça Salvador Espriu va acollir la competició d'esgrima | Foto: Ferran Boada
La Torre
05 de juliol del 2016
Actualitzat el 06 de juliol a la 13:30h

La plaça Salvador Espriu va acollir la competició d'esgrima Foto: Ferran Boada


Aquest diumenge 3 de juliol, el centre de Terrassa va viure una excepcional jornada amb el torneig del Màster d'Esgrima de Catalunya. El Màster és una competició selectiva que agrupa els vuit millors classificats de la temporada anterior en un torneig, en aquest cas en la modalitat d'Espasa femenina Absoluta,.
 
El Màster ha estat organitzat pel Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa, amb estreta col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa i la Federació catalana d’Esgrima. Té format d'exhibició, i està pensat per portar l’esgrima a espais concorreguts amb gran afluència de públic. La plaça Salvador Espriu va ser l'escenari escollit.
 
Així, els egarencs que van passejar-se pel centre, van veure com les tiradores del SAM de Barcelona Marta Sanjosé, Mireia Perez, Marta Garcia-Miguel i Patrícia Jimenez, la tiradora del LLOR Sant Boi Emma Fernandez, així com les locals del Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa Anna Esteve, Marina Roncal i Irene Rivera, que es disputaven el prestigiós títol.
 
Marta Sanjosé, la favorita pel títol, va fer bons els pronòstics i va alçar-se amb el triomf després d’imposar-se a totes les seves rivals, amb la seva esgrima tècnica, alegre i rica en preses de ferro i tocats a les avançades. La van acompanyar al podi Mireia Perez i Patrícia Jimenez.

Les egarenques, a l'alçada
 

Es van poder veure assalts de molt nivell Foto: Ferran Boada


L’actuació de les esgrimistes  de Terrassa va ser destacada. Per una banda, Anna Esteve va confirmar la seva progressió plantant cara a Sanjosé, en un assalt que va acabar 15 a 10 a favor de la de Barcelona. Esteve va lluitar en tot moment per la iniciativa ofensiva, i va oferir accions vibrants i plenes d’estètica.
 
L'actuació més destacada de les egarenses però va venir un cop més de la mà de l’espasa d’Irene Rivera, que va quedar quarta. Es va desfer a quarts de final de la seva companya de club Marina Roncal, i a semifinals no va poder amb Sanjosé, tot i realitzar un assalt igualat emocionant que només es va decantar amb l’exhauriment del temps reglamentari de combat. A la final de consolació, es va enfrontar a Patrícia Jiménez.
 
Agustí Gasset, director esportiu del CECT, com a responsable de l’organització de l’esdeveniment destaca per un cantó, "la notable progressió competitiva de les nostres tiradores, que poc a poc van acostant-se al nivell de sales d’esgrima amb molta més tradició i mitjans"; i per l’altra banda, "la implicació i compromís dels nostres voluntaris, que van fer una feina organitzativa encomiable de la que no podem estar més orgullosos".