Leiva i Viñas s'imposen en la Cursa de Festa Major de Terrassa

Conrad Conesa i Carla Urban aconsegueixen la victòria en la categoria infantil

Prop de 1.500 corredors han participat a la cursa
Prop de 1.500 corredors han participat a la cursa | Foto: Marta Maseras
La Torre
04 de juliol del 2016
Actualitzat el 05 de juliol a les 7:42h
Terrassa ha celebrat aquest cap de setmana la seva Festa Major amb nombrosos actes organitzats. Entre els quals destaca la ja tradicional cursa de Festa Major, que ha celebrat la seva 37a edició, i que ha mantingut la seva alta participació, més de 1.500 corredors/res van formar part de les dues curses organitzades.

A les 20,30 hores es va iniciar la cursa en categoria absoluta amb una participació oficial de 1.299 inscrits, tot i que a aquesta xifra, al igual que en la categoria infantil, se li suma la d'atletes inscrits fora del plaç oficial i els de darrer moment, arribant-sa prop els 1.500. Victòria de Jaume Leiva i Enka Viñas que van dominar la cursa, en la seva categoria respectivament, des dels seus inicis.

Els participants van recórrer una distància de 8.000 metres per un traçat que va tenir la seva sortida i arribada a la Plaça Ricard Camí (Rambla d’Egara).  L'alcalde Jordi Ballart va donar la senyal de sortida d'una prova que ràpidament va estar dominada per un dels favorits a la victòria, Jaume Leiva. Poc a poc, Leiva es va anant distanciant dels seus màxims rivals, creuant línia de meta en solitari amb un temps de 25:38, un minut, dotze segons menys que la darrera edició on Just Sociats, guanyador l'any passat, va marcar un temps de 26:50.

El segon classificat en la general masculina va estar el també terrassenc, Marc Otero, que va mantenir aquesta posició des de l'inici de cursa marcant un temps final de 26:45. La tercera posició de la cursa va ser per Fernando Chamorro que va completar els 8.000 metres del traçat amb un temps de 26:57.

En categoria femenina, victòria clara d'Enka Viñas que sortia va treure quasi un minut a la seva més immediata perseguidora, Laura Vilchez. Viñas, primera classificada, va marcar un temps final de 31:20, seguida per Laura Vilchez, 32:18 i tercera posició per Maria Ruiz amb un temps de 33:01.

De la mateixa forma que les altres categories disputades, la femenina també va reduir el temps final respecte a l'edició anterior. Viñas va creuar línia de meta reduint 24 segons el temps de marcat en el 2015 on la guanyadora va estar Janeth Becerra que va marcar un crono de 31:44.

3.- Beatriu Bosch 2:57 CNT

Durant l'entrega de trofeus, es va lliurar una placa commemorativa al jove Alvaro De Arquer, dorsal 1001, que va completar la cursa absoluta, 8.000 metres, amb cadira de rodes, acompanyat per l'atleta terrassenca Anna Cos.

De la mateixa forma que en edicions anteriors, la cursa de Festa Major és de caure benèfic, al finalitzar la mateixa es va fer entrega del xec corresponent a Oncolliga.