Trobat sa i estalvi un excursionista de Terrassa perdut al Solsonès

Es tracta d'un home de 50 anys que s'havia separat del grup amb qui anava

La Torre
04 de juliol del 2016
Actualitzat a les 10:19h

Punt on es va poder rescatar l'excursionista, amb un desnivell de més de 100 metres Foto: Bombers

Fins a tres vehicles dels Bombers de la Generalitat i una dotació del GRAE van treballar aquest diumenge a la nit en la recerca d'un excursionista perdut al Solsonès. L'avís va ser rebut poc abans de les onze. Es tractava d'un home de 50 anys i veí de Terrassa que s'havia desorientat a la zona de Naves i prop de l'ermita de Sant Pere de Grau d'Escales.

L'egarenc es trobava amb un grup de persones que realitzaven una travessa quan es va separar. Va ser aleshores quan el grup el va perdre de vista i ja no el van saber trobar. Ràpidament van trucar als Bombers.

Gràcies al telèfon mòbil l'home va poder estar en contacte gairebé permanentment amb els serveis d'emergència fins que a quarts de sis de la matinada el van localitzar, sa i estalvi, a la zona de la rasa de Comalescabres. 

La recerca va ser complicada, i es va allargar prop de sis hores, a causa de la nocturnitat i que es tractava d'una zona escarpada.

El Grup Actuacions Especials (GRAE) és un grup del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, especialitzat en salvaments i rescats en el medi natural i en llocs de difícil accés.