Vuit consells per rentar el banyador sense que es faci malbé

Trucs perquè el vestit de bany no perdi el color ni la forma

A l'hora rentar el banyador és aconsellable posar-lo dins d'una bossa de cotó
A l'hora rentar el banyador és aconsellable posar-lo dins d'una bossa de cotó | Arxiu ND
Redacció
03 de juliol del 2016
Actualitzat a les 19:27h
Durant els mesos de calor, castiguem el nostre vestit de bany i després ens qüestionem per què ha perdut el color, està deformat o té una textura llunyana al nostre suau banyador. Per això, és recomanable posar-lo a la rentadora dins d'una bossa de cotó i no eixugar-lo al sol.

Aquests són alguns trucs indispensables perquè el vostre banyador us duri més temps:

1. Sal i vinagre

És recomanable posar el banyador en remull amb aigua i sal, o també amb una mica de vinagre, just després de comprar-lo. D'aquesta manera, queden fixats els colors. 

2. Un cop utilitzat, rentar-lo

Després de cada ús és imprescindible rentar-lo perquè no es deteriori. Per fer-ho, cal utilitzar sabó neutre per treure la sal o el clor. A continuació, s'aclareix amb aigua tèbia i de forma abundant, per anar amb compte amb el teixit, que habitualment és elàstic.

3. Quan l'hem de posar a la rentadora?

Encara que es renti diàriament, cal posar el banyador a la rentadora un cop a la setmana, dins d'una bossa de cotó i en un programa per a peces delicades.

4. S'ha d'escórrer amb cura

Per tal que no es deformi és millor col·locar-lo entre dues tovalloles seques perquè absorbeixin la humitat.

5. No s'ha d'assecar al sol

Un altre error és posar el banyador a l'estenedor perquè s'assequi a ple sol, ja que és molt probable que perdi color i quedi encartonat. Per això, cal col·locar-lo a l'aire lliure, però a l'ombra i amb l'estampat cap endins. Ens hem d'assegurar que s'hagi assecat bé, ja que és fonamental per evitar que es concentrin males olors, fongs i microbis.

6. Es pot alternar amb un altre banyador

Si els banyadors estan fets de licra s'aconsella no utilitzar-los cada dia i alternant-los amb altres models, perquè no perdi la seva forma original. 

8. No es planxa

Mai cal planxar un banyador.