Sis castells de nou s'han vist a la diada de la Festa Major de Terrassa

Minyons i Joves carreguen el 2 de 9 amb folre i manilles | Els Castellers de Terrassa assoleixen l'objectiu dels castells de vuit per partida doble

Joaquim Albalate
03 de juliol del 2016
Actualitzat el 04 de juliol a les 10:45h

El Raval de Montserrat s'ha omplert aquest migdia de castellers i aficionats, tot i la intensa calor i la poca ombra que queia davant de l'Ajuntament de Terrassa. La Diada de Festa Major de la ciutat egarenca ha deixat un bon regust de boca per les tres colles que hi actuaven, els Castellers de Terrassa, els Minyons de Terrassa i la colla convidada, la Joves Xiquets de Valls.

Els Castellers de Terrassa, els primers en actuar avui, tenien com a objectiu estrenar els castells de vuit aquesta temporada i ho han aconseguit a les primeres de canvi. Els blauturquesa han obert plaça amb el 4 de 8 que, tot i estirar-se en una de les rengles, han descarregat amb molta solvència.

A la segona ronda els Castellers han optat per un 9 de 7 sense complicacions abans d'atacar la sorpresa de la jornada, el 3 de 8, que tot i bellugat, han descarregat entre l'eufòria de la colla.
 



Els Minyons de Terrassa han obert la diada amb el seu plat fort, el 2 de 9 amb folre i manilles. Tot i pujar ràpid, les manilles han començat a treballar massa d'hora i el castell s'ha acabat enfonsant quan els dosos ja eren fora. Una llàstima.

Tot i la caiguda, els malves han seguit amb el seu programa portant un espectacular 4 de 9 amb folre a la segona ronda. A la tercera, els Minyons han completat la tripleta amb el 3 de 9 amb folre abans d'atacar el pilar de 7 amb folre, que han hagut de treballar des de la pujada i s'ha acabat trencant poc després de l'aleta.
 

La Colla Joves Xiquets de Valls, per la seva banda, venia a Terrassa amb ganes de repetir l'actuació que van fer per Sant Joan, amb tres castells de nou descarregats.

Els vermells han començat amb el 3 de 9 amb folre, que tenen dominat, abans de portar a la segona ronda el 2 de 9 amb folre i manilles, que han pujat al segon intent i que han treballat des del principi. A la sortida de la canalla el castell s'ha acabat ensorrant. Per tancar les seves rondes de castells, la Joves ha optat per un 4 de 9 amb folre molt defensat als quints, per tancar amb un pilar de 5.

Diada de Festa Major de Terrassa
03/07/2016, 12:00
Raval de Montserrat (Terrassa)
Castellers de Terrassa: 4de8, 9de7, 3de8, 2P5
Minyons de Terrassa: 2de9fm(c), 4de9f, P7f(c), 2P5
Colla Joves Xiquets de Valls: 3de9f, id2de9fm, 2de9fm(c), 4de9f, P5