La Diputació tornarà una part del deute de la Generalitat a Vacarisses

En total, l'ingrés que rebrà l'Ajuntament serà de 143 mil euros | L'associacionisme cultural, informació tributària per entitats i reduir la contaminació, altres punts del ple municipal

La Torre
02 de juliol del 2016
L’alcalde Toni Masana va informar en el passat ple municipal de Vacarisses que la Diputació de Barcelona tornarà una part del deute acumulat per la Generalitat de Catalunya, que, en aquest moment, és de 618.000 euros. L'import a ingressar per part de la Diputació ascendeix a 143.000 euros.

D'altra banda, per agilitzar el subministrament d’informació tributària de les entitats locals i disminuir-ne les despeses, tot aprofitant les noves tecnologies, l’Ajuntament de Vacarisses s’ha adherit al conveni de col·laboració de l’Agència Estatal d’Administració Tributària i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

La sessió ordinària també va tirar endavant, amb un suport unànime, l’adhesió al Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per a l’Energia i el Clima. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Vacarisses fa seus els objectius de la Unió Europea per a 2030 i adopta el compromís de reduir les emissions de CO2 en més del 40% per al mateix any. Per aconseguir-ho, en un termini màxim de 2 anys, s’elaborarà un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima, i s’emetran informes d’avaluació dels objectius establerts. A més, s’organitzarà el Dia de l’Energia.

Dia de l’Associacionisme Cultural

El regidor de Cultura, Pere Casas, va proposar adherir-se a la declaració institucional en motiu del Dia de l’Associacionisme Cultural, “una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de les associacions que actuen en l’àmbit de la cultura del país”. Aquesta es commemora el 4 de juny, una data que rememora el mateix dia de 1864, quan va començar el quart festival organitzat per la Societat Coral Euterpe, dirigida per Josep Anselm Clavé. El certamen representa el moment de màxima esplendor per als cors catalans.