TEXT El Pregó de Festa Major de Terrassa visualitza les malalties rares

Una representació d'entitats relacionades amb les malalties minoritàries ha estat l'encarregada de llegir el pregó des del balcó de l'Ajuntament

Les associacions que lluiten contra les malalties minoritàries han llegit el pregó
Les associacions que lluiten contra les malalties minoritàries han llegit el pregó | Foto: Cristóbal Castro
La Torre
01 de juliol del 2016
Actualitzat el 02 de juliol a les 16:59h

Les associacions que lluiten contra les malalties minoritàries han llegit el pregó Foto: Cristóbal Castro


Bona Tarda a Tothom!!!!

Abans de començar, en nom i representació de totes entitats que agrupem a les malalties minoritàries, agraïm aquesta oportunitat de fer aquest pregó i fer-nos més visibles, a la nostra ciutat.

Per a nosaltres és un veritable honor i responsabilitat! Ens vàrem quedar sorpresos, però tanmateix plens d’ il·lusió. S’ens va generar un gran dubte de com podríem fer un pregó, i el primer que ens va venir al cap va ser buscar el significat de la paraula pregonar.

I segons el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans, vol dir: “Divulgar, esbombar”. Com a exemple diu que “pregonar una cosa als quatre vents”. Arrel d’ aquesta definició, la nostra cara és va il·luminar. Quin millor lloc o moment de pregonar als quatre vents la tasca que realitzem les entitats a la nostra ciutat.

Som un total de 8 entitats a Terrassa, que agrupem i donem suport a persones i familiars diagnosticats de qualsevol tipus de malalties minoritàries. Totes tenim noms i cognoms, tot i que encara som unes grans desconegudes.

Segurament algunes de les nostre Entitats ja ens coneixeu ja que a la nostra ciutat fa anys que portem a terme diversitat d’esdeveniments benèfics amb la única finalitat de seguir recaptant fons per la tasca investigadora, millorar la qualitat de vida dels pacients i familiars.

D’altres fa poc que comencen, però també les veureu lluitant contínuament, només necessitem que els nostres veïns, ens segueixin recolzant, ja que avui és un problema d’ un familiar nostre, però demà pot ser un dels vostres.

Que millor forma que acabar amb aquestes malalties des de la seva arrel, i que ningú torni a patir una vida d’ incertesa, de pors i patiments. Així doncs, donar-vos les gràcies perquè sabem que tenim el vostre suport, els vostres ànims i el vostre caliu tant i tant necessari per tots nosaltres.

Ens ha tocat un paper dur, molt dur a la vida, però amb la solidaritat de la nostra ciutat i del tot l’ equip humà del nostre Ajuntament, des de el nostre Alcalde (Jordi Ballart), la nostra Regidora (Maruja Rambla), fins tot l’ equip de Salut Comunitària (Albert, Rosa, Montse, Mati i M. Àngels).

Estem plens d’esperança, mirem al futur d’ una altre forma, amb ganes, empremta i il·lusió. Hem fet molta feina, i molta més que podrem fer, la ciència avança i es gràcies a aquestos esforços comuns que ho aconseguirem.

Entre todos podemos salvar vidas, y este es nuestro único objetivo, salvar vidas. Empieza nuestra Fiesta Mayor, disfrutad de ella, porque aquellos que a día de hoy no pueden disfrutarla, lo puedan hacer en un futuro no muy lejano.

Nota:
El pregó ha anat a càrrec d'una representació de les entitats de malalties minoritàries de Terrassa: Todos contra la Histiocitosis, Associació Catalana de Dèficis Immunitaris Primaris - ACADIP, Delegació Catalana Malaltia de Behçet, Cors Lluitadors de Duchenne, Associació Síndrome Opitz C, Sanfilippo Barcelona i El sueño de Aaron; ha procedit a la lectura del Pregó de Festa Major des del balcó de l'Ajuntament.