Plasencia fa una visita comentada a la seva exposició a Terrassa

La Torre
01 de juliol del 2016
Actualitzat a les 7:11h
Escultures de Pascal Plasencia
Escultures de Pascal Plasencia | CCT

Escultures de Pascal Plasencia Foto: Centre Cultural Terrassa


L’Espai La Galeria del Centre Cultural Terrassa va estrenar la seva primera exposició amb escultures de Pascal Plasencia. El proper dilluns de Festa Major, 4 de juliol l'artista farà una visita comentada a la seva exposició.

El nou espai és una sala d’art gestionada per tres galeristes de la ciutat - Espai G d’Art, Estudi Tigomigo i Amics de les Arts i Joventuts Musicals -amb la finalitat d’obrir l’equipament a nou públic interessat en la compra d’obres.

Al mateix temps, l’equipament terrassenc crea sinèrgies amb el sector privat i l’associacionisme. A partir de dijous dia 2 i fins el 17 de juliol, La Galeria oferirà aquesta mostra que recull un conjunt d’escultures que es complementen amb dos relleus, gravats i il·lustracions. Pascal Plasencia (Barcelona, 1962) S’inicia de ben jove a la plàstica, assistint a l’Escola de Tècniques d’Expressió Plàstica L’ARC, escola creada el 1967 per la pintora Esther Boix i l’escriptor Ricard Creus.

A l’escola, va assistir a les classes donades pel pintor i artista informalista, Daniel Argimón (1929-1996). Plasencia és un escultor d’ara, que té com a model la societat en la que vivim, i que fa de les persones del carrer herois i heroïnes de la lluita diària per a la supervivència.

Escriu Josep Maria Cadena: "La dona que llegeix i espera; l’home del paraigua; el noi que puja un arbre; el viatjant; el músic que toca el contrabaix; el que fuma en pipa i el que va cavall, són peces en l’escaquer del món, que conviuen amb un gos que mira enrere i amb tres magranes que guarden dins d’elles el secret de la dolçor. Actualitat directa i punyent, però amb línies arcaïtzants que ens retrotrauen al el futur".