El mNACTEC Terrassa programa jornades de portes obertes

Inclou visites teatralitzades, visites als racons amagats i a les voltes de la teulada i un taller infantil

La Torre
01 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:20h
El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) participa a la Festa Major de Terrassa amb jornades de portes obertes, el diumenge 3 i el dilluns 4 de juliol en horari de 10 a 14.30 hores, i amb la programació de diverses activitats.
 
Diumenge, 3 de juliol, a les 10.30 i a les 12 hores, el Museu programa la visita guiada “Els racons amagats del mNACTEC”, una visita a càrrec de la conservadora-restauradora Mercè Gual a les voltes de la teulada, a les reserves on es preserven objectes de la col·lecció no exposats i al taller de restauració del Museu. A les 12 i a les 13 hores s’ofereix la visita teatralitzada “1909. Un passeig per la fàbrica”, un recorregut pels antics espais de la fàbrica tèxtil, per conèixer, de la mà de personatges històrics, el procés productiu de la llana i la vida quotidiana dels obrers i obreres a principis del segle XX. Durant la tarda, de 18 a 20 hores, al pati del Museu hi haurà el taller infantil “Juguem i experimentem” on els nens i les nenes de 5 a 8 anys descobriran què és l’equilibri i com s’aguanten els avions en suspensió, a partir de dos tallers en què construiran unes papallones voladores i un enginy per fer flotar una petita pilota a l’aire.
 
Dilluns, 4 de juliol, el programa d’activitats inclou la passejada per les voltes, que es podrà fer a les 10 i a les 11 hores. Es tracta d’una visita guiada per la teulada del Museu que ofereix una mirada diferent a l’excepcional edifici de l’arquitecte Muncunill i que ha tingut molt bona rebuda en ocasions anteriors.
 
Les visites guiades i teatralitzades tenen un preu d’1 euro, aforament limitat i es recomana fer-ne reserva prèvia a través del web
 
El mNACTEC

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya. La seva missió és difondre i promocionar el coneixement de la cultura científica, tècnica i industrial i, a la vegada, conservar, estudiar i mostrar la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, molt especialment, la seva implicació i incidència social.
 
La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l'arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.
 

Més informació