​Actes institucionals de la Festa Major de Terrassa

La Torre
30 de juny del 2016
Marc Galí va tenir  l'honor d'encendre el ciri
Marc Galí va tenir l'honor d'encendre el ciri | Cristóbal Castro
Com és tradicional, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, presidirà divendres a la tarda els actes d’inici de la Festa Major. A les 18  l’alcalde, acompanyat del regidor de Cultura, Jordi Flores, assistirà a l’encesa del Ciri de Festa Major en honor als sants patrons de la ciutat, Sant Pere, Sant Cristòfol i Sant Valentí, al vestíbul de l’Ajuntament. Posteriorment, a les 20 h, repicaran les campanes de tota la ciutat i entrarà al Raval de Montserrat el Drac de Terrassa, donant el tret de sortida a un programa amb prop de 300 activitats musicals, culturals, lúdiques, socials i esportives a diferents punts de la ciutat. 

Tot seguit, es procedirà a la lectura del pregó de Festa Major, que aquest any anirà a càrrec d’una representació de les entitats de la ciutat que treballen per a la investigació de malalties minoritàries: Associació Todos contra la histiocitosis, Associació catalana de dèficits immunitaria primaris ACADIP, Delegació catalana malaltia de Behçet, Cors lluitadors de Duchenne, Associació Síndrome Opitz C, Associació Sanfilippo Barcelona i El sueño de Aaron. 

Aquest acte disposarà d’intèrpret de llengua de signes. Després de la lectura del pregó, Jordi Ballart farà l'obertura oficial de la Festa i actuaran els Gegants de Terrassa, els Bastoners de Terrassa i els Nans de Terrassa, acompanyats per la música dels Ministrils del Raval. 

Cap a les 20.30 h es revelarà un dels secrets més guardats de la Festa Major de Terrassa: el descobriment del Capgròs de l'Any, que ha estat realitzat i donat a la ciutat per l’artista Jordi Grau. 

​L’alcalde de Terrassa presidirà també els actes tradicionals del diumenge de Festa Major, a partir de les 9.45 h: seguici d'autoritats, ofici solemne a la catedral del Sant Esperit, sortida d'ofici, ball de plaça amb tots els membres de la Corporació Municipal a la plaça Vella, actuacions dels grups de cultura popular i exhibició castellera al Raval de Montserrat, que enguany comptarà amb la Joves Xiquets de Valls com a colla convidada, a més de les dues colles locals, Minyons de Terrassa i Castellers de Terrassa.

Aquest any, el penó de la ciutat el portaran membres de l’Associació Cultural El Maestrat, amb motiu del seu centenari.