​Actes institucionals de la Festa Major de Terrassa

per La Torre , 30 de juny de 2016 a les 08:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Com és tradicional, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, presidirà divendres a la tarda els actes d’inici de la Festa Major. A les 18  l’alcalde, acompanyat del regidor de Cultura, Jordi Flores, assistirà a l’encesa del Ciri de Festa Major en honor als sants patrons de la ciutat, Sant Pere, Sant Cristòfol i Sant Valentí, al vestíbul de l’Ajuntament. Posteriorment, a les 20 h, repicaran les campanes de tota la ciutat i entrarà al Raval de Montserrat el Drac de Terrassa, donant el tret de sortida a un programa amb prop de 300 activitats musicals, culturals, lúdiques, socials i esportives a diferents punts de la ciutat. 

Tot seguit, es procedirà a la lectura del pregó de Festa Major, que aquest any anirà a càrrec d’una representació de les entitats de la ciutat que treballen per a la investigació de malalties minoritàries: Associació Todos contra la histiocitosis, Associació catalana de dèficits immunitaria primaris ACADIP, Delegació catalana malaltia de Behçet, Cors lluitadors de Duchenne, Associació Síndrome Opitz C, Associació Sanfilippo Barcelona i El sueño de Aaron. 


Aquest acte disposarà d’intèrpret de llengua de signes. Després de la lectura del pregó, Jordi Ballart farà l'obertura oficial de la Festa i actuaran els Gegants de Terrassa, els Bastoners de Terrassa i els Nans de Terrassa, acompanyats per la música dels Ministrils del Raval. 

Cap a les 20.30 h es revelarà un dels secrets més guardats de la Festa Major de Terrassa: el descobriment del Capgròs de l'Any, que ha estat realitzat i donat a la ciutat per l’artista Jordi Grau. 


​L’alcalde de Terrassa presidirà també els actes tradicionals del diumenge de Festa Major, a partir de les 9.45 h: seguici d'autoritats, ofici solemne a la catedral del Sant Esperit, sortida d'ofici, ball de plaça amb tots els membres de la Corporació Municipal a la plaça Vella, actuacions dels grups de cultura popular i exhibició castellera al Raval de Montserrat, que enguany comptarà amb la Joves Xiquets de Valls com a colla convidada, a més de les dues colles locals, Minyons de Terrassa i Castellers de Terrassa.

Aquest any, el penó de la ciutat el portaran membres de l’Associació Cultural El Maestrat, amb motiu del seu centenari.


 

 

Participació