La prospecció de Can Còdol a Vacarisses no troba aigua

La perforació ha estat d'un pou de 200 metres de fondària
La perforació ha estat d'un pou de 200 metres de fondària | Foto: Aj. Vacarisses
La Torre
30 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:39h

La prospecció no ha obtingut els resultats esperats Foto: Aj. Vacarisses


L’estudi hidrogeològic sobre els aqüífers del municipi realitzat l’any 2015 recomanava no sobreexplotar més la zona dels pous de Can Serra i proposava nous sondejos en zones més allunyades, com el sector de la Masia de Can Còdol i la franja del vessant occidental de la Riera del Palà fins a la zona de Torreblanca.

Enfront aquestes propostes, l’Ajuntament de Vacarisses ha optat per Can Còdol, ja que disposa de la infraestructura necessària per al transport de l’aigua. Per aquest motiu, la setmana passada, van començar les tasques de recerca d’aigua a Can Còdol, amb la perforació d’un pou de 200 metres de fondària en una zona propera a l‘actual captació municipal. Malauradament, el resultat ha estat negatiu i, per tant, caldrà continuar treballant en un nou projecte per aconseguir més captacions d’aigua al municipi.

Mentrestant, ja s’han implementat algunes mesures que han contribuït a la millora del rendiment de les bombes dels pous i a l’eficiència energètica, instal·lant variadors de potència i potenciòmetres, que permeten regular millor les engegades i aturades de les bombes dels 3 pous actius a Vacarisses.
 

La perforació ha estat d'un pou de 200 metres de fondària Foto: Aj. Vacarisses