Castellbisbal promourà el respecte cap a la diversitat sexual i de gènere

El Ple de l’Ajuntament també aprova per unanimitat el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

La Torre
30 de juny del 2016
L’Ajuntament de Castellbisbal va aprovar, en el Ple de dilluns al vespre i amb els vots a favor de tots els grups amb representació municipal, una moció per promoure accions que permetin aconseguir arribar a la fi de la carrera per la igualtat i la no discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere. Per aquest motiu, la bandera de l’Arc de Sant Martí oneja des de dilluns davant l’entrada del consistori i s’hi estarà fins avui.
 
El Ple també va aprovar, per unanimitat, quatre mocions més per defensar l’acollida de les persones refugiades, donar suport a una llei d’aprofitament dels excedents alimentaris, declarar el 4 de juny com a Dia de l’Associacionisme Cultural i manifestar el rebuig de l’Ajuntament al Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió entre la Unió Europea i els Estats Units. 
 
Aposta per la mobilitat sostenible
 
Un altre dels acords adoptats pel Ple de l’Ajuntament és l’aprovació, amb els vots a favor de tots els grups municipals, del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Castellbisbal. El document, elaborat amb la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, fa una anàlisi i diagnosi de la mobilitat al municipi i proposa un seguit d’actuacions i mesures encaminades a assolir una mobilitat més segura i sostenible. 
 
Ajuts per material escolar i llibres
 
Durant el Ple municipal també es van aprovar, per unanimitat, les bases de les ajudes destinades als centres escolars públics de Castellbisbal per donar un cop de mà a les famílies en l’adquisició de llibres i material per al proper curs escolar 2016-2017. La subvenció serà de 50 euros per cada alumne des d’infantil a secundària obligatòria, en concepte de material escolar; i en funció de l’etapa d’ensenyament cada estudiant també rebrà, per l’adquisició de llibres i material de text, fins a un màxim de 20 €, si cursa infantil; 30 €, si fa  primària; i 40 €, si és alumne de secundària obligatòria. 
 
Més inversió 
L’aprovació, amb caràcter d’urgència, de diversos acords en matèria pressupostària ha permès incrementar per un import de 334.780,50 € els projectes d’inversió sostenible que s’han de dur a terme aquest 2016. La decisió, que ha comptat amb els vots a favor d’AC i ERC, l’abstenció del PSC i el vots en contra de CiU i Ciutadans permetrà finançar diversos projectes amb el superàvit del 2015, com ara la renovació de jocs infantils i elements lúdics per a la gent gran i la substitució de lluminàries obsoletes i fluorescents per altres de tecnologia LED a edificis municipals i l’Escola Mare de Déu de Montserrat, així com a diversos punts dels carrers del nucli urbà i de la Plaça Folch i Torres. Aquests diners també s’invertiran, per exemple, en la realització d’estudis i projectes per poder definir si són viables actuacions com la reforma dels usos de l’edifici del carrer Sant Marc, l’adequació dels magatzems de l’Ajuntament i Els Costals, habilitar uns vestidors a la pista d’hoquei de l’Illa Esportiva o reubicar l’skate park en una nova zona del parc de l’Ermita.
 
 
Festes locals del 2017
 
Finalment, el Ple de l’Ajuntament també va acordar fixar com a dates de les dues festes locals per a l’any vinent, els dies 23 de gener i 21 d’agost. El motiu és que al 2017 cauen en diumenge els dos dies declarats oficialment com a festa local a Castellbisbal, que són el 22 de gener (Sant Vicenç) i el 20 d’agost (dia de l’arribada de l’aigua corrent i l’electricitat al municipi).