ERC facilitaria la inserció laboral a persones amb trastorns mentals a Terrassa

L'agrupació municipal proposa que l'Ajuntament obri una oficina especialitzada en trobar feina a aquest col·lectiu

La Torre
29 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:45h
El grup municipal d’ERC-MES demana la incorporació de Terrassa a la xarxa d’Oficines Tècniques Laborals de la Diputació, especialitzada en la inserció laboral en l’àmbit de la salut mental.
 
Des de l’any 2002 una iniciativa de la Diputació de Barcelona va començar a establir les Oficines Tècniques Laborals com a centres especialitzats per la integració laboral de persones amb trastorns de salut mental. L’experiència des d’aleshores s’ha generalitzat a tota la Província de Barcelona, amb 16 oficines obertes i una mitjana d’inserció de prop del 22 per cent.

Es calcula que un 4,5 % de la població catalana és susceptible de patir un trastorn mental greu al llarg de la seva vida. En el cas de la ciutat de Terrassa això implica unes 10.000 persones.

El teixit associatiu de la ciutat de Terrassa, amb entitats com l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de Terrassa, ha treballat intensament per trobar els mecanismes en l’àmbit municipal per proveir de serveis específics a aquest col·lectiu. El marc de la inserció laboral però necessita d’eines més específiques i un sistema professionalitzat que cobreixi aquesta necessitat.

Des del grup municipal d’ERC-MES es proposa cobrir definitivament aquestes mancances amb l’obertura d’una OTL per Terrassa i la seva àrea d’influència. Una Oficina que, afirmen, no només treballaria per "millorar les possibilitats de trobar feina de les persones amb trastorns de salut mental, sinó que també permetria realitzar una tasca amb les empreses de la ciutat per detectar aquelles feines ajustades a aquest col·lectiu".

Si tira endavant l’acord proposat per Esquerra-MES, el grup municipal insta a l’Ajuntament a tancar un acord amb la Diputació perquè l’Oficina pugui estar operativa ja de cara l’any vinent.