Viladecavalls inicia les inspeccions a solars per prevenir incendis forestals

L’Ajuntament demana col·laboració als propietaris de parcel·les per a la seva neteja i desbrossament

Lluïsa Tarrida
29 de juny del 2016
Amb l'arribada del bon temps ha començat la campanya de prevenció d'incendis a través de la qual l'Ajuntament de Viladecavalls demana als propietaris de parcel·les la màxima col·laboració i els recorda l'obligatorietat de realitzar periòdicament tasques de desbrossament, neteja i condicionament dels solars, parcel·les i altres terrenys.

Per aquest motiu, ha posat en marxa una campanya en la qual els Serveis Tècnics de Territori de l’Ajuntament de Viladecavalls comprovaran l'estat dels solars i parcel·les sense urbanitzar i de no trobar-se en les degudes condicions es procedirà a informar als propietaris perquè coneguin la seva obligació.

Fins al moment s’han realitzat un total de 44 inspeccions a solars a les zones de Can Turu, Sant Miquel de Guanteres i el Casc Urbà. En les pròximes setmanes l’Ajuntament té previst continuar realitzant aquestes inspeccions a la resta del municipi.

La normativa estableix que les parcel·les no edificades de les urbanitzacions situades a menys de 500 metres del bosc, han de mantenir durant tot l’any el terreny lliure de vegetació baixa i arbustiva, amb la massa forestal aclarida, les branques baixes esporgades, i net de vegetació seca i morta, així com de qualsevol mena de residu vegetal o d’altre tipus que pugui afavorir la propagació del foc.