UGT en estat d'alerta a Terrassa per l'adjudicació de serveis municipals

Es crea una coordinadora de seccions sindicals de les empreses públiques per garantir "les condicions laborals dels treballadors" | Preocupació per la contractació de Serhs pels menjadors escolars i la sortida a concurs del servei de transport i neteja d'edificis

La Torre
30 de juny del 2016
Actualitzat el 01 de juliol a les 11:02h
El sindicat UGT ha decidit crear una coordinadora de Seccions Sindicals de totes les empreses que efectuen serveis per a la ciutadania de Terrassa. L'objectiu és sumar esforços per tal de garantir les condicions laborals dels treballadors subjectes a la contractació pública, i evitar així que "aquests concursos no es converteixin en una subhasta al millor postor, sinó que sigui per aconseguir una millor qualitat de servei, una millora de les condicions de treball i per tant, un benefici per a la ciutadania". 

Aquestes empreses juntament amb l'Ajuntament de Terrassa agrupen a més de 3.000 treballadors. El sindicat afirma que tots ells comparteixen neguits comuns. En primer lloc, una "profunda preocupació per l'adjudicació a Serhs del servei de menjadors a escoles públiques a un preu no competitiu", la qual cosa asseguren "minorarà les condicions laborals de les treballadores i, potser, la qualitat del menjar dels nens".

En segon lloc, "la situació dels serveis de dependència, que inexplicablement efectuen tres empreses (CLECE, SUARA i INGESANT), que es dispusten per tenir les pitjors condicions de treball". I, finalment, es mostren preocupats per la propera sortida a concurs del servei de "neteja d'edificis i locals públics i del servei de transport públic i col·lectiu".

UGT considera que "la unió és el que ens farà forts per defensar les condicions de treball i la qualitat d'uns serveis fonamentals per a la ciutadania de Terrassa", i el sindicat ha demanat a l'alcalde una reunió per fer-li avinent la constitució d'aquesta coordinadora i el seu objectiu, així com el plantejament de tots els problemes actuals.