Comencen els casals d'estiu per a més de 1.700 infants i joves de Terrassa

Una ampliació de pressupost farà possible cobrir tota la demanda de beques

La Torre
28 de juny del 2016
Aquest dilluns, 27 de juny, van començar a Terrassa els casals d’estiu que organitzen les entitats de lleure de la ciutat coordinades per l’Ajuntament de Terrassa. En total hi ha 22 casals distribuïts per diferents barris de la ciutat, que acolliran més de 1.700 infants i joves d’entre tres i 17 anys. Els casals duraran entre tres i cinc setmanes, segons el que hagi disposat cadascuna de les entitats de lleure.

L’Ajuntament de Terrassa, a més de coordinar l’oferta de casals, fer-ne difusió, facilitar recursos a les entitats i participar econòmicament en l’organització dels casals, ofereix beques a les famílies sense recursos per tal que tots els infants i joves de la ciutat puguin accedir-hi. Enguany s’han becat 663 infants, 153 més que l’estiu passat. Una ampliació pressupostària d’uns 30.000 € respecte l’any passat ha fet possible atorgar beques a totes les famílies que, havent inscrit els seus fills als casals, han sol·licitat ajuts i complien els requisits establerts pels serveis socials municipals. L’Ajuntament cobreix, en funció del nivell d’ingressos de la família, entre el 25 i el 100% del cost del casal.

El regidor de Joventut i Lleure Infantil, Noel Duque, ha recordat que “la infància és una prioritat absoluta per al Govern Municipal i, en aquest sentit, cal anar més enllà de la cobertura de les necessitats més elementals com un sostre o un plat a taula i fer els possibles perquè tots els infants de la ciutat puguin viure experiències enriquidores i puguin formar-se com a persones i com a ciutadans, i això és justament el que ofereixen els casals d’estiu. Per això -ha afegit el regidor- fem aquest esforç pressupostari, perquè cap nen o nena quedi exclòs”.