Rafael Vallbona guanya el Premi de novel·la Ferran Canyameres

Òmnium Terrassa celebra la 28 edició de la Nit de Misteri a la Nova Jazz Cava

La Torre
28 de juny del 2016
Òmnium Cultural va celebrar a la Nova Jazz Cava una nova Nit del Misteri, l'acte de lliurament dels premis literaris que organitzen, el premi principal dels quals és el Premi de novel·la Ferran Canyameres. Es tracta de la 28a edició, i la dotació és de 5.500 euros. El guanyador d'enguany ha estat Rafael Vallbona i Sallent per l'obra Tros.

Des de l’any 1986, Òmnium Cultural Terrassa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa convoquem aquest premi en homenatge a l’escriptor terrassenc i és el premi de novel·la d’intriga més antic del país del seu gènere i amb la dotació més alta, malgrat haver-la hagut de rebaixar els darrers anys. Després, a partir del 1990 se li suma el Premi de narracions curtes Ferran Canyameres i actualment inclou també els premis Maria Rovira i Montserrat Oller, destinats a alumnes de primària, secundària i post obligatori, i el premi de poesia Enric Gall.

Tots els premis estan relacionats amb el gènere policíac, d'intriga o misteri, menys el de poesia Enric Gall que promou els valors ciutadans.

Llistat de guanyadors de la Nit del Misteri:

XXV Premi de novel·la Ferran Canyameres:  Rafael Vallbona i Sallent, Tros
XXVIII Premi de Narracions Curtes Ferran Canyameres: Imma Cabré i Homet, Obsessives i perverses
XXII Premi Maria Rovira. Nivell 14-16 anys: Laura Almiñana Mestres, Música a través d'una escletxa
XXII Premi Maria Rovira. Nivell 17-19 anys: Iñaki Gonzalez i Ballell, Rates
XV Premi Montserrat Oller. Nivell 5è d'educació primària: Joana Paloma i Esteba, El moment d'obrir-la. Escola Tecnos
XV Premi Montserrat Oller. Nivell 6è d'educació primària: Pol Canales i Palau, La Cova. Escola Montcau -La Mola
XII Premi Enric gall de poesia: Imma Fuster i Tubella, Remor íntima i secreta

A més de la novel·la que com cada any en farà la edició Pagés Editors, Òmnium Terrassa ha volgut, per primera vegada, fer un recull de les obres que han guanyat, excepte la novel·la, en una edició de butxaca que es va regalar als guanyadors i als assistents i que estarà disponible e les biblioteques en els propers dies.