Cecot demana arribar a acords per formar Govern al més aviat possible

La patronal vallesana reclama "pacte entre les forces polítiques. No ha de ser tant difícil si hi ha altres països al món on s’ha fet, només cal voluntat política per part de tots"

La Torre
27 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:34h
Després dels resultats de les eleccions a les Corts Generals espanyoles celebrades diumenge, la patronal catalana Cecot insisteix a reclamar acords entre les forces polítiques per tal d’assolir estabilitat en el Govern i poder desenvolupar reformes pendents i impulsar noves propostes que trenquin "amb l’immobilisme de l’última dècada i permetin avançar l’economia productiva i no financera".

L’entitat destaca que, amb els resultats obtinguts pels diferents partits, "cal que es busquin acords al més aviat possible per facilitar la investidura i un govern estable que garanteixi el camí de la recuperació econòmica". Amb tot, i davant d’uns resultats que no donen la majoria absoluta a cap dels partits, "caldrà apostar per la cultura del diàleg per tal d’aprofundir en les reformes econòmiques i reforçar la creació d’ocupació".

Al nou Govern i als partits que conformaran l’arc parlamentari, la Cecot els torna a demanar coratge polític per tirar endavant reformes, realitzant els acords necessaris i cercant el màxim consens per tal de dur-les a terme amb èxit, conjuntament amb les organitzacions de representació empresarial. 

Segons Antoni Abad, president de la Cecot, "ara sí que l’empresariat només entendrà estar a la taula on es decideixin les reformes que afecten el desenvolupament empresarial i creixement econòmic. S’ha acabat l’immobilisme de no prendre decisions en l’àmbit de la competitivitat i de les preses majoritàriament sense tenir cap aval per part del món de la representació empresarial, especialment de la mitjana i petita empresa". Abad reitera que des del sector empresarial "reclamem un pacte entre les forces polítiques. No ha de ser tant difícil si hi ha altres països al món on s’ha fet, només cal voluntat política per part de tots".