25 joves de Terrassa participen al Campus Ìtaca

El Consistori subenciona el 100% del cost d’aquest campus de la UAB

La Torre
28 de juny del 2016
Aquest dilluns, ha començat una nova edició del Campus Ítaca per a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria. Un total de 25 alumnes de centres públics de Terrassa participen enguany en aquest projecte socio-educatiu organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona a través de la Fundació Autònoma Solidària.

El campus està adreçat a estudiants que han finalitzat 3r d’ESO amb l’objectiu de despertar el seu interès per continuar la seva formació post-obligatòria, oferint-los un espai de convivència entre alumnes procedents d’entorns socials diferents i potenciant l’ús del català com a llengua vehicular.

Durant els set dies de durada del Campus, que té lloc a la mateixa UAB, els assistents participaran en activitats formatives dirigides, dinamitzades per professorat de la UAB, amb la finalitat que els joves tinguin un primer contacte amb les diverses àrees del coneixement i ajudar-los a trobar estímuls en aquelles en les que mostrin més interès. També hi haurà diferents activitats lúdiques i esportives, per fer l’estada més distesa i que els joves puguin trobar espais de convivència.

L’Ajuntament de Terrassa és una de les entitats que financien el projecte, juntament amb altres municipis, consells comarcals i privats. La col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, mitjançant un conveni amb la Fundació Autònoma Solidària, ha fet possible la participació de 25 joves de la ciutat (set més que l’any passat), sense cap despesa per part de les families.

El campus té dos torns. Al primer, del 27 de juny al 5 de juliol, assisteixen alumnes dels instituts Egara, Investigador Blanxart; Montserrat Roig, Cavall Bernat i Can Roca. Al segon torn, del 6 al 14 de juliol, aniran estudiants dels instituts Santa Eulàlia, Terrassa, Nicolau Copèrnic, Torre Del Palau, Les Aimerigues i Can Jofresa.