Multat per la policia de Terrassa per portar el CAT a la matrícula

"La regeneració i la confiança democràtica de la ciutadania passa, sine die, perquè els terrassencs no ens sentim perseguits per defensar la catalanitat", escriu Francesc Castany

La multa interposada al veí de Terrassa per portar el CAT a la matrícula
La multa interposada al veí de Terrassa per portar el CAT a la matrícula | J.M.O.
La Torre
29 de juny del 2016
Actualitzat a les 7:12h

Dissabte 25 de juny a les 16:00 hores i anant en cotxe cap a casa meva aquí a Terrassa, se m'apropa un cotxe de la policia municipal de la nostra ciutat i em requereix que m'aturi a una banda del carrer Salmeron. Així ho faig immediatament i un dels policies en qüestió (agent 340) em requereix, "en seco y tajante castellano", que li faci a mà el DNI, permís de conduir i documentació del meu cotxe.

Mentre l'agent remenava amunt i avall els papers de la legalitat espanyola, jo pensava quina mena d'infracció havia pogut obrar, però no n'observava cap. La reacció immediata de l'agent fou dir-me, altra vegada "en seco y tajante castellano" i l'educat "caballero" que gasten a Salamanca, que el motiu de l'aturada era per portar "matrícula manipulada".

Manipulada? Doncs sí, es veu que portar l'adhesiu CAT amb identificatiu de la UE sobre la E amb identificatiu de la UE de la matrícula física del cotxe és manipular matrícules. Així entenen alguns un fet reivindicatiu que ja fa anys i panys que dura. I d'aquesta manera li explico a l'esmentat agent.
 

Justificació de la multa interposada Foto: J.M.O.

La cara d'indignació i fins i tot m'atreviria a dir de fàstic contingut del mateix a les meves interpel·lacions usant la llengua catalana; són per fer-ne una profunda anàlisi morfopsicològica de l'abast que té la catalanofòbia en alguns servidors municipals. I així ho fa pensar la seva frase final sobre el tema: "Esto no se puede permitir atendiendo a la seguridad de TODOS".

És aquest "de todos" el que fa aixecar la llebre que l'acció policial estava més induïda per motivacions polítiques de l'agent en qüestió que per cap altra motivació de seguretat viària o cívica.

La sensació d'impunitat que fa projectar les fòbies polítiques i/o nacionals amb l'autoritat de l'uniforme són incommensurables, ja que a dreta legalitat vigent la raó la té ell, però la raó de la dignitat la tinc jo. La regeneració i la confiança democràtica de la ciutadania passa, sine die, perquè els terrassencs no ens sentim perseguits per defensar la catalanitat i aquesta és una assignatura que el nostre Ajuntament té pendent de gestionar amb més vigor. La multa és de 200 euros, però la meva dignitat i la de Catalunya val molt més que això.

Francesc Castany de Caso