El mNACTEC Terrassa presenta una revista sobre cultura industrial

La Torre
28 de juny del 2016
El director del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), Jaume Perarnau, i el diputat delegat de Presidència, Serveis Generals i Relacions amb la ciutat de Barcelona de la Diputació de Barcelona, Jaume Ciurana, presentaran el proper dimecres, 29 de juny, la nova revista Eix. Cultura industrial, tècnica i científica. L’acte tindrà lloc a les sis de la tarda, a la sala noble de l'Edifici del Rellotge, al recinte de l'Escola Industrial de Barcelona. 
 
Un cop acabada la presentació, els assistents podran participar en una visita guiada pel recinte de l'Escola Industrial, el primer gran conjunt industrial reutilitzat de la història del nostre país i un dels primers d'Europa.
 
La revista Eix és una publicació editada pel mNACTEC i el seu Sistema Territorial que vol donar a conèixer i difondre el patrimoni i la cultura científica, tècnica de la societat industrial catalana. Té un caràcter divulgatiu per arribar al públic general, oferint el contingut d’una manera planera, moderna i rigorosa.
 
La periodicitat de la revista és semestral, amb una publicació al maig i una a l’octubre. Es pot adquirir en museus del Sistema Territorial del mNACTEC, així com a llibreries destacades d’arreu del país. El preu de revista és de 8 euros en els punts de venda, i de 6 euros amb la subscripció anual, que inclou l’entrega a domicili.
  
El mNACTEC

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya. La seva missió és difondre i promocionar el coneixement de la cultura científica, tècnica i industrial i, a la vegada, conservar, estudiar i mostrar la implantació i l'evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, molt especialment, la seva implicació i incidència social.
 
La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l'arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.