Un pegat anticonceptiu amb menys hormones i més seguretat

Redacció
23 de juny del 2016
Dibuix de com s'ha de col·locat el pegat
Dibuix de com s'ha de col·locat el pegat | Gedeon Richter
La farmacèutica Gedeon Richter ha presentat un nou pegat anticonceptiu, que té menys exposició als estrògens i a més de ser molt segur, anomenat Lisvy.  Es comercialitza a 15 països de la Unió Europea i des de fa un parell de mesos també està disponible al nostre país. 

Lisvy s’utilitza en un cicle de 28 dies, aplicant un pegat durant tres setmanes, seguit d’un interval de set dies sense, ja que després s’inicia un nou cicle del pegat. Es pot utilitzar durant el dia a dia, ja que la seva bona adhesió permet fer exercici, natació i aguanta en condicions d’humitat. 

Aquest pegat té una millor absorció perquè utilitza la via transdèrmica, que permet dosificar principis actius de l’anticonceptiu en quantitats molt baixes, fent-lo més eficaç i segur.  No provoca alteracions per problemes gastrointestinals i el poden utilitzar dones intolerants a la lactosa. Tampoc causa efectes secundaris significatius.  

A més, és discret, ja que es pot col·locar en zones del cos com l’abdomen, la natja o la part superior externa del braç. Al mateix temps, Lisvy és de color transparent i petit aconseguint passar desapercebut en les dones que el porten posat.