L'hostal de peregrins d'Ullastrell ja està en marxa

L'equipatge que donarà refugi compta amb vuit llits i està situat a l'escola vella

La Torre
23 de juny del 2016
Aquest mes de juny ja s'ha posat en funcionament l’hostalatge de peregrins del Camí de Sant Jaume a Ullastrell. Està situat a les dependències de l’escola vella, concretament en les aules de la part més antiga de l’escola, tocant a la plaça de les escoles.

Consta d’una habitació amb 8 llits (4 lliteres), una petita sala d’estar amb informació del poble i un bany amb aigua calenta. Aquest projecte sorgeix de la col·laboració entre l’Ajuntament d’Ullastrell i l’Associació d’Amics de Peregrins del Camí de Sant Jaume, amb una inversió de prop de 5.000 euros.

L’objectiu, a part d’acollir tot aquell peregrí o visitant, és seguir dinamitzant el poble i el seu comerç, també des del “Camino”.

Des del govern municipal afirmen que anomenar a aquest nou punt de trobada i estada de visitants Jordi Sans és "homenatjar a una persona que va introduir l’estima per la natura, la muntanya,... a moltes persones d’Ullastrell qui encara, de manera particular o des del Grup de Muntanya, segueixen les seves passes".

Com funciona? En horari d’oficina les claus es recolliran a l’Ajuntament, on es farà el Check-in. En horari fora d’oficina (caps de setmana o tardes) les claus i el registre es faran al Bar del Casal Cultural. En ambdós llocs es disposa de segell i acreditació de peregrí. Si el caminant té acreditació de peregrí el preu és de 5€. S’aconsella als peregrins reservar la plaça amb antelació per optimitzar l’estada. L’hostalatge pot utilitzar-se també per altres activitats no relacionades amb el Camí, tot i que els peregrins sempre hi tindran preferència.