VÍDEO L'emotiu recital de Ludovico Einaudi per salvar la vida de l'Àrtic

Redacció
21 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:33h
Ludovico Einaudi interpreta una peça que demana la salvació de l'Àrtic
Ludovico Einaudi interpreta una peça que demana la salvació de l'Àrtic | Greenpeace

El pianista i compositor, Ludovico Einaudi, és el protagonista d'unes commovedores imatges, en el marc de la campanya de Greenpeace per salvar l'Àrtic. L'Arctic Sunrice, que fa dues setmanes va salpar d'Holanda, va rebre Einaudi a Svalbard, Noruega. El compositor va fer l'actuació més arriscada que mai l'hagin proposat, tocar a la glacera, envoltat de gel. Així, Einaudi va interpretar Elegia per l'Àrtic, peça composta especialment per la campanya de l'organització ecologista.

Les imatges s'han publicat avui, coincidint amb la reunió de la comissió d'OSPAR a Tenerife. En aquesta trobada hi ha la proposta de crear una zona protegida de dimensions similars a les del Regne Unit, la qual suposaria la protecció de quasi un 10% de les aigües internacionals d'aquest oceà. De fet, Greenpeace demana que aquestes es declarin Santuari Àrtic, ja que és la zona més desprotegida del planeta.

A més, aquesta setmana les veus de 8 milions de persones, i la música de Ludovico Einaudi estaran presents en la reunió, demanant que se salvi aquesta zona que, si acaba desapareixent, pot canviar el paisatge de capitals mundials com Londres, tal com van explicar en l'informe El que passa a l'Àrtic no es queda a l'Àrtic.