Cinc fogueres autoritzades per aquest Sant Joan a Terrassa

La Policia Municipal localitzarà aquelles fogueres sense permís per a retirar-les i reduirà el volum de materials abocats si es considera que són perilloses per la seva mida i/o ubicació

La Torre
22 de juny del 2016
Actualitzat el 23 de juny a les 10:40h
Com cada any, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha dictat un ban recordant les normes que regulen l’encesa de fogueres i l’ús de pirotècnia. Per a garantir la seguretat de les persones i els béns públics durant la festivitat de Sant Joan, està prohibit encendre fogueres als carrers empedrats o asfaltats, excepte que es disposi d’un permís especial i es col·loqui sobre el paviment una capa de sorra que el protegeixi amb un gruix mínim de 10 cms. Tampoc es podran encendre fogueres a sota de línies aèries de serveis, com ara cables de telèfon o electricitat, a menys de 15 metres de façanes, vehicles aparcats, instal·lacions elèctriques o mobiliari urbà, ni tampoc a dins d’un bosc o a menys de 500 metres de distància d’una massa forestal contínua o terreny de risc.

A dia d’avui, el servei de Via Pública ha atorgat cinc autoritzacions per a fogueres: una al carrer de la Castellassa, una altra al carrer de Ferran Casablancas, una tercera a la plaça del Rector Homs, una més a la plaça de l’Apotecari i finalment una en un espai privat a Can Tusell.

Per a fer una foguera caldrà comptar amb el permís del propietari del terreny on es vulguin cremar. El ban de l’alcalde estableix que a cada foguera hi ha d'haver un responsable que vetlli pel compliment de les normes de seguretat, que disposi d’aigua o extintors i que mantingui les mesures de prevenció fins a una hora després de l’extinció del foc. En cap cas les fogueres poden destorbar el pas de vehicles d'emergència. Pel que fa a l’encesa de les fogueres, l’horari establert és entre les 22h i les 2h de la matinada, i les persones que l’hagin fet seran les responsables de recollir les restes i deixar el lloc en perfecte estat.

La Policia Municipal ha establert un dispositiu de control de fogueres coordinat amb el servei de Gestió d’Espai Públic, que es posarà en marxa des d'aquest dimecres i se centrarà a localitzar fogueres per a retirar-les o reduir el volum de materials abocats si es considera que són perilloses per la seva mida i/o ubicació (prop d’edificis, zones arbrades, infraestructures elèctriques, etc.). Es recorda a la ciutadania que no es podrà acumular el material a cremar fins les 20h del 23 de juny.

A l’hora de fer la foguera, es recomana utilitzar bàsicament materials que deixin brasa, com és la fusta, no llençar llaunes, bidons i esprais, perquè poden explotar, no cremar pneumàtics ni plàstics, perquè són contaminants, i no fer servir líquids inflamables per fer l'encesa.