Terrassa commemora el Dia Mundial de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica

La façana del Raval s'il·luminarà de color verd dimarts al vespre

La Torre
20 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:46h
L’Ajuntament de Terrassa s’adherirà aquest dimarts, 21 de juny, a la commemoració del Dia Mundial de l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA). La façana principal de l’Ajuntament s’il·luminarà al vespre de color verd, que és l’escollit per les entitats que treballen amb afectats per aquesta malaltia.

A més, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, se sumarà demà a la campanya “Fes un gest per l’ELA”, impulsada per la fundació Miquel Valls, en què participen nombroses persones amb projecció pública d’àmbits tan diversos com l’esport, les arts o la política. Aquestes persones comparteixen a les xarxes socials fotografies formant una lletra ela majúscula amb els dits polze i índex de la mà dreta.

Amb accions com aquestes es vol donar visibilitat a aquesta malaltia poc coneguda, que afecta al voltant de 400 persones a Catalunya. L’esclerosi lateral amiotròfica, també coneguda com a Malaltia de Lou Gehrig, és una malaltia neurològica progressiva, que ataca les neurones motores, és a dir, les que controlen els moviments voluntaris. Els pacients perden la seva força i la capacitat de moure cos i extremitats, fins l’extrem d’arribar a perdre la capacitat per respirar, generalment entre 3 a 5 anys a partir del començament dels símptomes.