​L'arbre més perillós del món

Redacció
20 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:38h
Cartell que avisa del Machineel
Cartell que avisa del Machineel | Flickr

Cartell que avisa del Machineel Foto: Flickr


Els arbres són de les espècies que desperten menys por. Però hi ha espècies que poden resultar letals, la més perillosa de les quals el Manchineel, també anomenat "el pomer de la mort". L'arbre, oriünd de l'Amèrica Central, no només produeix un fruit altament venenós sinó que la seva saba crema la pell. L'arbre és tan perillós que la majoria dels seus exemplars estan marcades amb senyals de perill.

Un "poma" pot matar 20 persones
 

El fruit pot ser letal Foto: Wikipedia

El fruit és similar a una poma, d'aquí el seu nom, i té un gust dolç, però és altament verinós i a vegades letal. L'explorador anglès Nicholas Cresswell ja va descriure el 1776 que "un fruit pot matar 20 persones. L'any 1999 la científica Nicola H Strickland, va mossegar una "poma" durant les seves vacances i va tenir una inflamació de la gola que li va durar vuit hores amb tractament, com ella mateixa va explicar el "British Medic Journal".

Però no només el fruit ocasiona problemes, la saba és tan corrosiva per la pell que fins i tot estar-se sota l'arbre quan plou pot provocar abrasions. Els historiadors creuen que els indígenes lligaven presoners al tronc com a càstig i mullaven les puntes de les fletxes amb el líquid blanc per tornar-les més letals, tal com explica la BBC. Tampoc és possible cremar l'arbre, ja que el contacte del fum produït amb els ulls, pot provocar ceguera. Per tots aquests motius el Llibre rècord de Guinness va decretar aquesta espècia com l'arbre més perillós del món.