Ullastrell rep 46.100 euros de la Generalitat pel deute acumulat

L'executiu català ha pagat durant el mes de maig 34 milions als ens locals

La Torre
20 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:25h
L'Ajuntament d'Ullastrell ha rebut del Departament de Governació 46.100,13 euros corresponents al deute que té la Generalitat de Catalunya amb l'Ajuntament.

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha anunciat que l'executiu català ha pagat durant el mes de maig 34 milions als ens locals catalans, 26 dels quals corresponen als ajuts de la Llei de barris, amb la voluntat d’anar liquidant progressivament el deute contret.

En aquest sentit, Borràs ha destacat que "la Llei de barris ha contribuït de forma decisiva a transformar centenars de barris del nostre país que es trobaven en una situació econòmica, social i urbanística molt complicada".

La consellera ha reconegut que la gestió del programa "no ha estat fàcil", a causa de les "dificultats financeres" de la Generalitat, provocades per la crisi econòmica i la "manca d’un finançament adequat per part de l’Estat". Amb tot, ha assegurat que el Govern ha fet un "esforç considerable" per revertir la situació del programa i posar-lo al dia, i s’ha comptabilitzat tot el deute existent, que en l’actualitat es troba "endreçat i pendent de pagament".

La consellera, que ha fet aquestes declaracions en resposta a una pregunta parlamentària sobre la situació de la Llei de barris, ha anunciat també que amb els nous pressupostos es destinarien 20 milions d’euros a una nova convocatòria i a un programa de cohesió social als barris, fruit del Pla de Xoc Social, amb la voluntat d’enfortir les accions socials que els municipis estan duent a terme.