Fernández Díaz a Terrassa: «El procés és tòxic i ha trencat CiU, UDC i la CUP»

El ministre de l'Interior i candidat del PP per la demarcació de Barcelona s'ha mostrat obert a una reforma de la Constitució on no hi cap el dret a l'autodeterminació

Jorge Fernández Díaz a la Cecot de Terrassa
Jorge Fernández Díaz a la Cecot de Terrassa | Cristóbal Castro
J.M.O.
20 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:05h

Jorge Fernández Díaz, cap de llista del PP per la demarcació de Barcelona a les eleccions espanyoles, ha afirmat a Terrassa que "el procés és tòxic i rupturista i trenca tot el que toca, CiU, UDC i fins i tot la CUP". Pel ministre de l'interior, si els esforços s'esmercessin en millorar la qualitat de vida de les persones faríem un gran pas". 

El líder popular ha participat en una trobada-esmorzar amb el Cercle Cecot de Joves Empresaris i en un café posterior amb el grup municipal, militants i simpatitzants del partit. Fernández Díaz s'ha mostrat obert a reformar la Constitució si hi ha consens entre les forces polítiques. "Ara, no per trencar Espanya". Pel candidat, hi ha unes línies vermelles que no es poden creuar: "la unitat, la sobirania nacional i la igualtat entre tots els espanyols".

Jorge Fernández Díaz ha emfatitzat que el dret a decidir, o el dret a l'autodeterminació mai "s'inclourà en una reforma de la Carta Magna". 

El líder popular ha fet una crida a aplegar el vot moderat davant la unió "de radicals, populistes i extremistes", en referència a Units Podem. Fernández Díaz ha manifestat que s'han unit i "així els hi va a les enquestes", que situen a Units Podem com a segona força per damunt del PSOE.