Xavi: «Veig jugar el Barça i em cau la bava!»

Després de 17 anys al primer equip, l'exjugador blaugrana explica a la Revista Barça com ha viscut la temporada des de Qatar

La Torre
17 de juny del 2016
Actualitzat el 20 de juny a les 11:26h
Xavi Hernández va defensar la samarreta del primer equip del Barça des de l’any 1998 fins al 2015. Aquesta ha estat la seva primera temporada fora de Barcelona i ha estat la firma convidada de la Revista Barça. Podeu llegir la carta sencera clicant aquí.

Aquí en teniu alguns fragments:

"Acabo de tornar a Barcelona després de la primera temporada a Doha i m’adono de com ha canviat la meva vida en tan sols uns mesos. He canviat de ciutat, de país, d’equip i l’arribada de l’Àsia, la meva filla, ens ha fet veure la vida d’una manera molt diferent a la meva dona Núria i a mi. Estem molt lluny, però estem molt connectats a Barcelona per internet, ho tenim tot endollat a la tele, i és com si fóssim allà. Només llevar-me llegeixo tota la premsa esportiva, al matí escoltem la ràdio, a la tarda veiem les notícies. La rutina és la mateixa, però som a Qatar.

(...)

La primera reflexió que em ve al cap sobre el Barça és que, quan ets fora, t’adones de veritat de la dimensió que té el Club. Tothom n’està pendent, tothom ho sap tot. Però, sobretot, m’he adonat de la qualitat futbolística que té el nostre equip. He vist més futbol que mai, he vist jugar el Barça, pràcticament el 95% dels partits, i també els grans equips d’Europa, i puc dir, sense cap mena de dubte, que el Barça està a un altre nivell futbolístic. És el millor equip del món amb diferència! Crec que l’únic que s’hi apropa és el Bayern del Pep. Però la resta, juga a un altre esport. Veig jugar el Barça i em cau la bava!"

(...)

"Però hem viscut una temporada excel·lent, i he de confessar que no puc evitar, de vegades, pensar “si pogués jugar jo faria...”. Hi ha moments en què tinc moltes ganes de participar-hi. Per exemple, amb el 0-4 del Madrid, tenia una enveja sana increïble! No he vist mai el 2-6 sencer, el 5-0 sencer..., no he vist cap partit de final de Champions que hagi jugat jo sencer..., i puc dir que el 0-4 del Bernabéu és el millor partit que he vist mai com a espectador. Però quina superioritat!"

(...)

"No us preocupeu perquè aquest cicle que semblava impensable i pràcticament impossible de fer es pot perpetuar. Jo ho tinc molt clar. Quina és la diferència entre el Barça i la resta d’equips? Que el Barça té una idea, un model, un estil, una filosofia, un ADN, digue-li com vulguis. Hi ha un patró, i anem tots amb aquest patró. I això, els altres equips no ho tenen.

L’Andrés i el Leo ja m’han superat en títols. Ja els havia dit que passaria. No seran els únics que ho faran, perquè aquest cicle guanyador continuarà. Hi ha Barça per a estona, d’això n’estic segur.”