Acció de la PAH a Terrassa per exigir al BBVA que cedeixi els habitatges buits

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca s'ha manifestat aquest dijous davant de l'Ajuntament per demanar a l'entitat bancària que aturi els desnonaments i que negociï amb ells i el govern local per crear un protocol de cessió d'habitatges desocupats

Lluïsa Tarrida
16 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:13h

Els membres de la plataforma han fet sentir la seva veu davant l'Ajuntament Foto: PAH Terrassa


La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha dut a terme aquest dijous al matí una acció arreu del territori català dins de la campanya BBVA Respon. A Terrassa, la PAH s'ha plantat davant de l'Ajuntament de Terrassa per exigir a aquesta entitat bancària que cedeixi el seu parc d'habitatge buit a les famílies que "no tenen cap alternativa habitacional" alhora que l'acusa d'"estafar un i altre cop a les persones més vulnerables". Afirmen que malgrat que la campanya ja fa mesos que dura no han obtingut "cap resposta" per part del banc i per això ara han decidit fer un pas més i portar les seves reclamacions als consistoris.

La PAH Terrassa ha explicat que exigeixen en primer lloc una reunió a tres bandes amb l'Ajuntament, el BBVA i ells per tal de fer "un abordatge seriós de forma integral, coherent i efectiva de la problemàtica". Així mateix, reclamen que s'aturin tots els processos judicials que aquesta entitat financera ha interposat de "forma sistemàtica" contra persones i famílies que tenen problemes de pagament de l'habitatge (hipoteca, lloguer, clàusules abusives, IRPH) o que actualment "estan ocupant immobles de la seva propietat fins que es pugui aclarir formalment la situació de les mateixes".

La plataforma també vol la creació d'un "protocol" de forma conjunta del BBVA amb la PAH i l'Ajuntament per cedir el parc d'habitatges buits de l'entitat en format de lloguer social – o el que es consideri oportú pels òrgans públics- amb totes aquelles famílies i persones que estan ocupant immobles de l'entitat per una raó d'urgència habitacional. Finalment, exigeix que el BBVA "abandoni la pràctica de demandar als membres de la plataforma per defensar dret a l'habitatge".