Ficosa guanya a Amèrica comandes de retrovisors per 449 milions d'euros

La multinacional rep quatre comandes de fabricants d'automòbils (OEM) nord-americans per produir 8.900.000 retrovisors en 5 anys

Centre tècnic de Detroit de Ficosa
Centre tècnic de Detroit de Ficosa | Ficosa
La Torre
15 de juny del 2016
Actualitzat a les 14:40h

Ficosa, Centre tècnic de Detroit Foto: Ficos


L'empresa de Viladecavalls Ficosa ha guanyat quatre comandes de dos fabricants d’automoció (OEM) nord-americans per a la producció a Amèrica del Nord de 8.900.000 retrovisors exteriors en un període de cinc anys. El valor total d’aquestes comandes és de 510 milions de dòlars (aproximadament 449 milions d'euros) i suposa una xifra rècord de contractes tancats amb OEM en un sol any a la regió nord-americana.
 
Per Joan Cañellas, conseller delegat, "amb aquests nous projectes assegurem un alt volum de producció i consolidem la nostra activitat amb clients estratègics a la regió nord-americana, reafirmant la nostra aposta i creixement constant en aquesta zona".

La nova planta Cookeville produirà tres dels quatre contractes
 
Tres de les comandes es produiran al nou centre de Cookeville (Tennesse), que serà el més avançat del grup a nivell mundial. Aquests tres seran els primers projectes nous que aconsegueix aquesta factoria, que obrirà les seves portes a l’octubre de 2016.
 
Aquests nous contractes suposaran la fabricació de 1.700.000 retrovisors exteriors anuals en un període de cinc anys. El valor econòmic d’aquesta producció a la fàbrica de Cookeville serà de 460 milions de dòlars (405 milions d’euros) i la fabricació començarà al primer quadrimestre de 2018.
 
La planta de Cookeville, que s'espera que estigui totalment operativa a finals d’any, serà capdavantera en els processos de pintura i injecció gràcies a que està equipada amb mitjans productius d’última tecnologia.
 
Ficosa Amèrica del Nord es troba actualment en un procés de selecció de 240 treballadors de diferents perfils com caps de projecte, tècnics, enginyers, operaris i especialistes en recursos humans. 
 
Cañellas ha destacat que els "projectes donen un fort impuls a la fàbrica de Cookeville i no només reforcen el negoci de la companyia a Amèrica del Nord sinó que ens permeten oferir un futur millor i més segur als nostres treballadors”.
 
Per la seva banda, la planta mexicana de Salinas Victoria (Nuevo León) produirà una quarta comanda consistent en 80.000 unitats anuals de retrovisors exteriors durant 5 anys. Aquest contracte correspon a un fabricant d’automòbils (OEM) nord-americà del sector premium i té un valor total de 50 milions de dòlars (43,9 milions de euros). La fabricació s’iniciarà a l’últim quadrimestre de 2018.

Consolidada la seva presencia a Amèrica del Nord

Amèrica del Nord s’han convertit, per darrera d’Europa, en el segon mercat més important de la multinacional, que va iniciar les seves operacions a la regió el 1994 i on produeix retrovisors, caixes de canvi i sistemes de frenada. Actualment, Ficosa compta als Estats Units amb una oficina comercial i un centre de desenvolupament, que dóna feina a 35 enginyers, a Detroit (Michigan), un centre de producció a Shelbyville (Kentucky) i una nova planta a Cookeville (Tennessee), que quan estigui a ple rendiment substituirà el centre de Crossville (Tennessee) Les dues plantes de Ficosa de Mèxic, situades a en Salinas Victoria (Nuevo León) i Escobedo (Nuevo León), on la companyia també té un centre d’I+D, reforcen l’activitat de Ficosa a la regió nord-americana.
 
Ficosa compta amb més de 9.700 empleats a 16 països de tot el món, dels quals 1.700 treballen a Amèrica del Nord.
 
La història

Ficosa és una companyia global dedicada a la creació de solucions de visió, seguretat, eficiència i connectivitat d'alt contingut tecnològic per a la indústria, amb vocació de contribuir a la societat a través del seu compromís amb la innovació tecnològica, els valors humans i l'eficiència energètica. Fundada el 1949 i amb seu a Barcelona, Ficosa compta en l'actualitat amb més de 9.700 empleats en 16 països de tot el món d'Europa, Amèrica del Nord i del Sud i Àsia, i ha consolidat unes vendes de 949 milions d'euros al desembre de 2014. El sistema de visió del darrere (interior/mirall lateral) és el principal negoci de Ficosa conegut a nivell mundial i reconegut pels principals fabricants d'equips originals del món (OEM).