Vetllada solidària a Terrassa pel Dia Mundial dels Refugiats

L'acte organitzat per ONG Vols comptarà amb el testimoni de dos joves africans i amb la representació teatral de "Lampedusa"

La Torre
16 de juny del 2016
Amb motiu del Dia Mundial dels Refugiats, que tindrà lloc el proper 20 de juny, l’ONG VOLS de les escoles salesianes ha organitzat un vespre solidari obert a tothom amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania i acostar els assistents a la realitat del procés migratori. Serà aquest dissabte, a les 20.30h, a l'escola Maria Auxiliadora (Les Salesianes), i el donatiu són 3 euros.

És legal tancar les fronteres? O, encara més important, és lícit impedir el moviment lliure a les persones? Quina és la realitat de les persones refugiades? Hi ha alguna diferència entre ser immigrant i refugiat? Aquestes i moltes preguntes més es plantejaran el dissabte amb la representació de l’obra de teatre Lampedusa, d’Anders Lutsgarten, amb la companyia Punt i Seguit, que explica la història d’un pescador que rescata cadàvers al Mediterrani i una jove d’origen xinès que lluita contra la discriminació al Regne Unit.

La trobada comptarà també amb una xerrada de dos joves africans que explicaran la seva experiència migratòria, les inquietuds que els van portar a deixar la seva vida enrere i arriscar-se per arribar a Europa. Els joves són voluntaris de l’Asociación Elín, amb qui l’ONG VOLS col·labora habitualment enviant-hi voluntaris perquè coneguin el projecte i les persones migrants que es troben en situació irregular.

Després de les activitats, els assistents podran gaudir d’un sopar i concert a càrrec dels Futuribles i Saliou Diatta.