Terrassa acull el 2n Curs i Concurs d'elaboració de ratafia

La Colla dels Federins organitza uns tallers per ensenyar tot el procés de creació d'aquesta "infusió"

La Torre
15 de juny del 2016
Actualitzat a les 9:59h
Per segon any, la Colla dels Federins celebra un nou curs i concurs d'elaboració de ratafia. L'entitat recupera la tradició d'una 'infusió' tradicional, en una festa que s'inicia uns mesos abans en el curs d'elaboració de la ratafia, seguit per la cerca i selecció de les herbes, espècies i fruits al voltant de la màgia de Sant Joan, per culminar, després d'una pacient espera a 'sol i serena', en el tast del resultat d'una lenta maceració, en la forma dels esperits de la nostra terra.
 
Calendari de tallers del Curs de Ratafia:

Dijous 16 de juny: Presentació dels curs i el concurs. Taller teòric. A les 19:30. Lloc Ateneu Terrassenc. Passeig Vapor Gran, 39 

Dissabte, 18 juny, 9:30h. Sortida guiada pels entorns de la ciutat per aprendre a identificar les herbes aromàtiques i conèixer les seves propietats. Posteriorment, recollida de nou verdes i elaboració de la barreja per macerar. Punt de trobada: Ateneu Candela (c/ Montserrat, 136). Hora de finalització aproximada: 14h. Possibilitat de dinar col·lectiu.
Data per concretar al setembre. Finalització procés de la ratafia. Tast i recollida del licor. Lloc: Ateneu Candela (c/ Montserrat, 136). El preu inclou la participació en les dues sessions del taller i 1/2 litres de ratafia.
 

Inscripció als tallers